www.elllobregat.com
Cohesió social i transició energètica, els grans reptes urbans
Ampliar

Cohesió social i transició energètica, els grans reptes urbans

Por Anna Martín Cuello
sábado 05 de marzo de 2022, 17:12h

Els pressupostos municipals són la plasmació econòmica de les prioritats polítiques d’un equip de govern i per tant, són l’eina més important per al bon funcionament dels nostres Ajuntaments i de les seves polítiques públiques

Al Prat, el pressupost d’enguany s’ha elaborat tenint en compte els nous reptes que tenim per endavant, que crec que són comuns a totes les grans ciutats del nostre entorn i del planeta: culminar la política de reconstrucció davant la crisi sanitària, social i econòmica (a la nostra ciutat, l’estratègia Ara més que mai, el Prat), sense desatendre alhora la crisi climàtica.

Per això, i coherència amb la nostra prioritat política d’avançar cap a unes ciutats cohesionades i que lluiten contra les desigualtats, una de les àrees que més creixen pressupostàriament al Prat és la d’Acció Social i Comunitària. Hi destinem més de 14 milions d’euros en diferents actuacions com el reforç dels Serveis d’Atenció Domiciliaria, la cura de la salut mental, amb especial atenció als i les joves, i l’augment dels ajuts per a persones en situació de vulnerabilitat.

Paral·lelament, continuem desplegant l’estratègia de transició energètica de la ciutat. Comptem amb un nou equipament, la Casa de l’Energia. Té un doble objectiu: primer, assessorar tota la ciutadania, comerços perquè estalviïn energia, ara que la factura elèctrica puja pels núvols. Però també impulsar la Comunitat Local d’Energia, que busca aprofitar la necessària transició ecològica per construir independència de l’oligopoli elèctric i els seus abusos.

Per últim, els comptes del 2022 també permetran impulsar projectes d’inversió que són estratègics i innovadors, com la Residència de la gent gran municipal, que esdevindrà un model pioner pel seu respecte a l’autonomia personal també durant l’envelliment, així com la pacificació de carrers per tal que les persones estiguin al centre també d’un espai públic de més qualitat.

En definitiva, aquest pressupost mira cap al futur amb valentia i responsabilitat, amb un objectiu que crec que ha de ser comú a tota la comarca: impulsar ciutats igualitàries, cohesionades i transformadores.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios