www.elllobregat.com
Adequar el model de recollida és la clau
Ampliar

Adequar el model de recollida és la clau

Por Josep Ramon Mut
sábado 08 de octubre de 2022, 18:00h

Fa un temps ençà que la majoria de la societat està conscienciada respecte a reciclar les deixalles. El debat, per tant, se centra en quin és el millor dels sistemes per tal de recollir la brossa que la ciutadania ha generat.

El sistema ideal en el qual tothom hauria de pagar en funció de les deixalles que generés, aconseguiria l’objectiu ideal, que no és altre que tendir a la generació de residus zero, però la dificultat d’implementar el mateix està fent que el porta a porta sigui el sistema més efectiu, tot i que existeixen d’altres sistemes que ben implementats podrien generar resultats similars.

Cal ajustar molt bé el sistema de recollida d’escombraries al municipi, sempre tenint present la dispersió de la població, hàbits de la mateixa, tipologia d’habitatges, i deixant de banda càlculs electoralistes que només provoquen immobilisme i continuar amb sistemes obsolets que només provoquen estar en els últims llocs en matèria de reciclatge. De fet, el trist rànquing de municipis de l’Àrea Metropolitana que menys reciclen són Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besòs i Cervelló, tres bons exemples de governs municipals que no fan res per millorar el sistema de recollida d’escombraries per purs càlculs electorals. (Cal no oblidar que aquesta negligència fa que la ciutadania d’aquests municipis pagui més pel recàrrec que se’ls hi aplica).

Així doncs, cal encertar molt bé el tret quan s’implementa el sistema de recollida ja que un municipi amb molt d’habitatge unifamiliar amb cases amb jardí ha de tenir un bon servei de recollida de poda, mentre que un municipi amb grans blocs de pisos ha de ser conscient de l’acumulació de molta quantitat d’escombraries en determinats punts.

En definitiva, cal que s’actuï amb responsabilitat. Amb responsabilitat no només per part de la ciutadania, sinó principalment per part de les administracions.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios