www.elllobregat.com
Tot el món de l’esport femení català s’empodera en una trobada històrica
Ampliar

Tot el món de l’esport femení català s’empodera en una trobada històrica

domingo 09 de octubre de 2022, 20:30h

L’esport femení català es va reivindicar a Tarragona. Per primera vegada, tot el teixit que forma el món esportiu femení de Catalunya es va trobar recentment en un únic espai, formant una imatge única de cohesió i força.

“Entre totes, tot” va reunir més de 3.000 persones que van omplir el Pavelló d’Esports Catalunya per visibilitzar la dona en l’esport.

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, va definir la jornada com “emocionant i fantàstica” i va assegurar a totes les esportistes que la seva lluita “és la lluita del Govern i del país”. “Entre totes, ho farem tot”, va afegir Per la seva banda, la secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, Anna Caula, va remarcar la potència d’aconseguir una imatge amb tanta gent. “Gràcies de tot cor per sumar-vos a aquest projecte”, va transmetre. També va remarcar que una jornada com aquesta permet generar nous referents per les actuals i futures generacions, un fet imprescindible per aconseguir més seguiment i afició. S’estima que més d’un centenar de clubs i aproximadament 40 federacions de tot el territori van desplaçar-se fins a Tarragona.

El Govern ha remarcat en més d’una ocasió que aquesta és la legislatura de l’esport femení. Per la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física, “Entre totes, tot” era un repte majúscul. Mai abans s’havia reunit tot l’esport femení català. “La dona és present en el món de l’esport. No som poques ni estranyes, però sí valentes, compromeses i poderoses”, concreta la secretària general. La màxima responsable de l’esport català posa èmfasi en el llenguatge i la mirada: “’Xutar com una nena’ ha de deixar de ser un insult i convertir-se en un orgull”.

Les 3.000 persones que van omplir el recinte tarragoní són una mostra més de la tendència a l’alça que viu l’esport femení. En els darrers 10 anys, el nombre de llicències esportives femenines ha augmentat un 20%, una xifra que ja representa el 27% del total. La Generalitat aposta pel suport i l’acompanyament a l’esport femení. Per això, ha multiplicat per quatre els ajuts destinats a l’esport femení, passant de 750.000 euros destinats el 2021, a 3 milions d’euros el 2022 per arribar a més equips (conjunts que han ascendit a categories estatals i els que han obtingut resultats rellevants a escala estatal).

Altres vies de suport del Govern a l’esport femení del país han estat el patrocini d’esdeveniments rellevants com l’Estrella Damm by Catalunya Ladies Open de golf, el primer equip femení al Dakar 2022 i l’equip Massi-Tactic UCI de ciclisme femení, explicitant l’empenta en esports masculinitzats.

Així mateix, l’executiu ha donat suport a l’organització de competicions femenines de màxim nivell com el Mundial handbol de Granollers, l’Europeu de softbol i el Mundial d’hoquei sobre herba, així com a la creació del Barcelona Open Banc Sabadell Sub-14 femení i masculí, i el circuit Esportcat Extreme d’esports urbans.

Gran festa amb presència del Baix i L’Hospitalet
La jornada es va dividir en dos moments. Durant la primera hora, 14 esportistes amb una àmplia trajectòria professional van firmar autògrafs als assistents. La corberenca Laia Sanz, campiona del món de trial i enduro; Núria Marquès, natural de Castellví de Rosanes, nedadora paralímpica i campiona del món; i Alba Petisco, gimnasta de Sant Joan Despí, van ser la representació del Baix Llobregat.
Posteriorment, es va realitzar un acte de reconeixement a la tasca diària i èxits de diferents esportistes i clubs, però també a altres figures imprescindibles del món de l’esport. L’acte, conduït per Danae Boronat, Sònia Gelmà i Marta Carreras, tres periodistes esportives amb una àmplia trajectòria professional, va reconèixer la feina de 24 equips femenins amb participació en competicions europees; a les 14 esportistes abans esmentades; a 3 esportistes que han deixat la pràctica esportiva d’alt nivell aquest any; a àrbitres, entrenadores i directives; al periodisme esportiu femení i a dones que han viscut una experiència personal complicada vinculada al món de l’esport. Pel que fa a l’últim bloc, dues jugadores que militen a equips del Baix Llobregat van ser homenatjades per la capacitat de superació després de superar fa poc un càncer: Ainhoa López, basquetbolista del Barça CBS, i Irene Ruiz, jugadora del Voleibol Sant Just.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios