www.elllobregat.com
Aquest final del 2022 cal gaudir-lo perquè l’horitzó del 2023 s’albira complicat
Ampliar

Aquest final del 2022 cal gaudir-lo perquè l’horitzó del 2023 s’albira complicat

lunes 05 de diciembre de 2022, 12:05h

És tradició que a finals de desembre demanem bons auguris pel nou any, però cada vegada hi ha més veus que ens alerten que aquest hivern serà molt dur, no només pel fred sinó també per a la nostra economia, ja que els senyals que ens arriben no són bons.

De mica en mica semblava que ens havíem recuperat bastant després de la pandèmia,, però amb l’arribada del fred, els plans del Govern no es noten en una baixada dels preus, i els països europeus ja estem lluitant per aconseguir reserves suficients de gas per aquest hivern. També els carburants han abaixat el preu, però no sabem si es tornaran a incrementar. La situació que ens espera no sembla massa optimista i el cost de la vida s’està fent insostenible per a moltes famílies, amb un increment que frega el 15%.

El que toca és preparar-se perquè no només ho notarem al consumir, sinó també amb la majoria de serveis, ja que la inflació afecta quasi tots els productes i, per conseqüència, també a la cistella de la compra. Fins ara, una solució era adquirir productes de proximitat o quilòmetre 0, però l’agricultura també està afectada per aquest canvi climàtic. Els pagesos del Baix Llobregat ja estan notant, per exemple, que a la carxofa, enguany, li està costant créixer i estan preocupats perquè la temperatura que fa actualment no és la que tocaria per aquesta època de l’any.

Però no tot han de ser preocupacions. Al Prat, aquest cap de setmana se celebra la Fira Avícola a la finca de La Ricarda, on es mostrarà com es cria de forma tradicional el pollastre Pota blava; a l’aire lliure i amb una alimentació natural que li dóna unes propietats culinàries úniques i un sabor intens, especial i diferent. Al recinte també s’hi podran comprar productes agrícoles i degustar platets de pollastre Pota Blava i carxofa Prat.
L’il·lustrador pratenc, Oriol Vidal, ha creat tres cartells de la Fira diferents, on a la cresta del pollastre hi predominen diversos elements: del paisatge urbà, de gastronomia i del teixit social i cultural.
També com a notícia positiva es pot dir que per primera vegada la Cooperativa Agrícola del Prat ha participat en el Fòrum Gastronòmic 2022 que s’ha celebrat a la Fira de Barcelona. El producte estrella ha estat la carxofa i, es va llançar un missatge de sostenibilitat, defensa del territori i aposta per la qualitat.

Ara bé, aquest mes de desembre també caldrà anar molt amb compte amb l’economia perquè les despeses i les festes no ens facin oblidar que ens espera un principi d’any 2023 calent. Ull! Vull dir fred, perquè encendre la calefacció ens costarà més diners i l’economia, si no vigilem, ens pot jugar una mala passada. Bones Festes!!!

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios