www.elllobregat.com
Bon Nadal o bones festes
Ampliar

Bon Nadal o bones festes

Por Josep Ramon Mut
miércoles 07 de diciembre de 2022, 15:32h

En els darrers anys hem viscut debats curiosos sobre si les institucions han de celebrar i felicitar el Nadal o no, atès que no deixa de ser una celebració religiosa.

De fet, moltes administracions en els seves felicitacions no escriuen Bon Nadal, sinó bones festes per no vincular-ho al fet del naixement del fill del Déu cristià
Personalment escric aquest article des de conviccions atees i per tant sense necessitat de defensar ni al cristianisme ni a cap altra religió. Tanmateix sóc conscient que les nostres tradicions i festivitats provenen de la religió que ha estat imperant a la nostra societat durant molts segles. De fet si ens poséssim a ser estrictes i no felicitar ni celebrar de forma institucional cap festivitat d’origen religiós perquè som un estat aconfessional, poca cosa podríem celebrar.
Òbviament, a banda de Nadal, Reis, Setmana Santa... no podrien ser celebrades festivitats com el propi Sant Jordi, doncs no deixa de ser un sant cristià, o la revetlla de Sant Joan... o les nostres festes Majors que acostumen ha anar aparellades al nostre patró o patrona.

Per tant, hem d’assumir d’on venim sense que això impliqui vinculació a unes creences, però sí a unes tradicions. Hem d’acabar amb el despropòsit de desnaturalitzar els pessebres, com succeeix a la Plaça Sant Jaume amb un pessebre que s’allunya del que hauria de ser una representació del naixement del nen Jesús. Per què oi que ningú s’imagina una cavalcada de reis sense reis per molt republicà que un sigui? Doncs aquí s’hauria d’aplicar el mateix criteri.
Ens agradi o no, el Nadal és això siguis creient o no, i les institucions més que preocupades per si és molt terrible dir Nadal o festes, Setmana Santa o Spring break haurien d’estar preocupades perquè aquestes festes serveixin com un bé per a la ciutadania ja sigui per a descansar, desconnectar o per retrobar-se amb qui estimen i que tot aquell que ho vulgui celebrar ho pugui fer. Bon Nadal!

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios