www.elllobregat.com
És molt fàcil: Ens volem vives i lliures!

És molt fàcil: Ens volem vives i lliures!

Por Anna Martín Cuello
domingo 05 de febrero de 2023, 19:00h
Finalitzàvem l’any 2022 amb 50 dones i 2 menors assassinats per violència masclista, i un centenar més de feminicidis fora de l’àmbit de la parella i l’exparella

L’últim mes de l’any el batejàvem com a “Desembre negre” per ser el mes més mortífer d’ençà que hi ha registre oficial, amb un total de 13 dones assassinades.
Però aquesta escalada de violència s’ha mantingut quan hem iniciat l’any, i el comptador dels assassinats masclistes comença de zero. 4 dones eren assassinades el 8 de gener, en menys de 24h.
I és que les violències masclistes succeeixen a qualsevol dia, hora i lloc, però les estadístiques fa anys que ens alerten que els períodes de vacances, dies festius i els caps de setmana és quan el risc cap a les dones és major.

Malgrat els esforços institucionals que s’han produït en les últimes dècades, el nombre de feminicidis no ha disminuït i això ens obliga, com a societat, a revisar totes les mesures i protocols aprovats fins al moment i abordar aquesta vulneració cap a les dones com un problema global i on tothom n’és responsable.
L’actual política pública en matèria de violències masclistes és encara insuficient per abastar la complexitat més enllà de l’àmbit de la parella o exparella. És imprescindible ampliar l’espectre i atendre també la violència institucional, l’econòmica, les violències sexuals, l’assetjament laboral, la vicaria, la violència cap a les dones trans o amb diversitat funcional.

Per tot això, els Ajuntaments tenim un paper primordial per promoure i garantir els drets de les dones a desenvolupar un projecte de vida digne i lliure de violències, gràcies a la nostra proximitat. Cal actuar en l’espai preventiu, abans que es manifesti la violència, formant a les persones des del respecte i evitant que la violència masclista formi part de les relacions humanes.
Però ens calen també més recursos humans i pressupostaris per prevenir i ampliar els nostres serveis especialitzats com els SIADs, Circuits contra les violències masclistes o recursos residencials per a les víctimes i els seus fills i filles.
No ens podem permetre parlar d’igualtat en una societat que manté una estructura que perpètua les violències masclistes i ens assassinen pel simple fet de ser dones. Perquè en definitiva, ara i tots el dies de l’any: Ens volem lliures i vives!

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios