www.elllobregat.com
El futur del treball és nostre. 1 de maig de 2023

El futur del treball és nostre. 1 de maig de 2023

Per Juan Carlos Hernández

lunes 01 de mayo de 2023, 12:00h
L'articulista destaca que l'1 de maig se celebra el Dia Internacional del Treball, en el qual es reivindiquen les conquestes socials i laborals aconseguides per a millorar la vida dels treballadors. També es manifesta el compromís per la pau i la solidaritat internacional, rebutjant la guerra d'Ucraïna. Es reclama una fiscalitat justa, serveis públics fonamentals i més i millors ocupacions amb salaris dignes. Des d'UGT s'han convocat diverses mobilitzacions sota el lema "Licitar Salaris, Baixar Preus, Repartir Beneficis"

Un any més celebrem l'1 de Maig, dia internacional dels treballadors i treballadores. Un dia reivindicatiu de la classe treballadora.

Aquest 1r de Maig volem posar en manifest les conquestes socials i laborals que hem aconseguit per a millorar la vida de les persones treballadores.

Però també volem manifestar el nostre compromís per la pau i la nostra solidaritat internacional, pel que rebutgem categòricament la guerra d'Ucraïna que suposa un terrible drama humanitari i un augment de les tensions econòmiques i geopolítiques a nivell mundial.

Enguany en el primer de Maig hem de consolidar les conquestes socials i laborals dels últims anys, amb l'objectiu d'avançar en el desenvolupament de la Reforma Laboral i impulsar els temes que tenim pendents com el preu de l'acomiadament, el dret a un habitatge digne, a més d'abordar els problemes en la seguretat i salut en el treball de manera definitiva.

Reclamem una fiscalitat justa i la necessitat de continuar augmentant i perseverant els serveis públics fonamentals per a la ciutadania, com la Sanitat, Educació i la Justícia com a pilars bàsics de l'Estat de Benestar.

Des d'UGT també volem denunciar el bloqueig per part de la Patronal de la Negociació Col·lectiva, l'excés de beneficis de les empreses i exigim més i millors ocupacions amb l'increment en els salaris i també exigim una sortida laboral digne per a les persones en desocupació.

UGT aposta per situar a les persones en el centre de les polítiques públiques, enfortir els serveis públics, apostem per un habitatge digne, per l'ocupació de qualitat, per les pensions, per la igualtat efectiva entre dones i homes, en definitiva per una societat més justa, digne i igualitària on els ciutadans/es visquem millor.

Des d'UGT hem convocat diverses mobilitzacions en tot el territori sota el lema "Pujar Salaris, Baixar Preus, Repartir Beneficis".

"ANEM A LES MANIFESTACIONS PER A AVANÇAR EN DRETS SOCIALS I LABORALS"


Juan Carlos Fernández

Secretari Comarcal UGT Baix Llobregat

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (1)    No(0)

+
0 comentarios