www.elllobregat.com
El sentit comú que defensa el nostre territori
Ampliar

El sentit comú que defensa el nostre territori

Por Anna Martín Cuello
viernes 12 de mayo de 2023, 17:00h
Arribem al maig del 2023 i ens toca fer balanç d'aquests últims 4 anys. Podem estar totes d'acord que ha estat una de les legislatures més imprevisibles que hem viscut en democràcia.

Hem hagut d'afrontar desafiaments gravíssims com la pandèmia, que tant als nostres municipis i a la nostra comarca com arreu del món ha fet palesa la importància de les cures i de la gestió de proximitat, com practica dia a dia el món local. Des d'aquesta coneixença de la ciutadania s'han generat xarxes comunitàries de suport mutu i s'ha posat en valor la necessitat de viure en ciutats i pobles saludables a tots els nivells.

Unes vides saludables que s'han vist amenaçades quan algunes forces polítiques del Baix Llobregat han tornat a fer d'altaveus de vells projectes desarrollistes del ciment i del totxo propugnat per lobbies poderosos, com és l'ampliació de l'Aeroport del Prat i d'altres que trinxen el territori.

El Baix Llobregat és una comarca envoltada de grans infraestructures de país que tensionen uns espais naturals, de gran valor ecològic i faunístic, que han esdevingut imprescindibles per a la salut i la vida al nostre planeta i que són un gran patrimoni comú en aquesta comarca de gent treballadora que no té altre patrimoni.

Per això, és a la nostra comarca on s'està decidint quin és el futur del nostre país. Un model negacionista amb el canvi climàtic que destrueix el nostre territori? O un model que el defensa i amplia els espais naturals i agrícoles per tenir una millor vida i salut a les nostres ciutats i pobles, i alhora promou la innovació i un progrés sostenible, capaç de generar oportunitats i ocupació de qualitat?

Nosaltres, els Comuns, ho tenim clar. Volem erradicar els vells models que tant de mal ens han fet, retornant a la ciutadania la força per teixir projectes col·lectius i innovadors que ens permetin avançar cap a models més justos i sostenibles! En definitiva, volem connectar-nos al sentit comú que s'obre pas a tota Europa.

Aquest 28 de maig, el sentit comú tornarà guanyarà. Perquè volem més ciutats valentes, que transformin la vida de la gent, que protegeixin el nostre gran territori natural i facin possible viure amb dignitat i salut les nostres vides. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios