www.elllobregat.com
El model del Prat

El model del Prat

Por Anna Martín Cuello
martes 30 de mayo de 2023, 21:00h

Cal ser honestos i dir-ho sense embuts: el balanç de les eleccions del 28-M a tot l’Estat no és bo des d’una perspectiva progressista i d’esquerres. El PP, en molts casos en aliança amb la dreta extrema que segueix avançant, podrà conquerir les alcaldies de les principals ciutats espanyoles i governs autonòmics clau com el de la Generalitat Valenciana, el del Govern de les Illes o inclús el d’Extremadura. Una mica més a prop, als nostres pobles i ciutats, la dreta no només guanya terreny, sinó que irromp la ultradreta en molts dels nostres consistoris.

En aquest context, que al Prat les forces d’esquerres i de progrés mantinguin una majoria folgada, malgrat l’aparició amb força de formacions com VOX, és una bona notícia.

I en aquest sentit, la nostra ciutat torna a assumir la responsabilitat de ser un referent. Una responsabilitat que ja hem tingut en el passat: la de desenvolupar, des d’un ajuntament compromès amb la seva gent i amb el progrés, un model de ciutat basat en els valors de la solidaritat, la cohesió, la sostenibilitat. En definitiva, un model basat en la convicció de que els nostres pobles i ciutats són llocs al món on construir un món millor.

És des d’aquesta perspectiva que el Prat, tot i que també l’ha patit, ha pogut resistir l’auge de la dreta i podrà donar resposta a l’auge de la ultradreta. Perquè el nostre és un model d’èxit en el qual la ciutadania ha revalidat, un cop més i després de 12 legislatures, la seva confiança. I és des de la consciència del context complicat en el qual ens trobem que ens comprometem a seguir desenvolupant al Prat un model de ciutat solidària i cohesionada que serveixi de referent per a totes aquelles persones que vulguin construir alternatives a un populisme que ha demostrat, sempre que ha governat, que té tantes promeses com manca de solucions.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios