www.elllobregat.com
Justícia social: Aquí i arreu

Justícia social: Aquí i arreu

Por Juan Carlos Fernández

martes 06 de junio de 2023, 16:54h
Sindicalistes Solidaris, entitat que gestiona projectes de cooperació al desenvolupament de la UGT de Catalunya, treballa per promoure el treball digne com a pilar fonamental per millorar les condicions de vida de les persones i reduir les desigualtats arreu del món. El Baix Llobregat és un àmbit clau des d'on es gestionen molts d'aquests projectes, treballant amb sindicats locals i ONG del Marroc i El Salvador per a la defensa dels drets humans laborals i sindicals. Els projectes també incorporen una perspectiva de gènere per eradicar les desigualtats.

El treball digne com a pilar fonamental per a la millora de les condicions de vida de les persones i de la disminució de les desigualtats al món. Aquest és l’objectiu en què treballa Sindicalistes Solidaris, l’entitat que gestiona els projectes de cooperació al desenvolupament de la UGT de Catalunya.

El Baix Llobregat és l’epicentre des del qual es gesten molts d’aquests projectes i som peça clau perquè arribin a bon port. Treballant colze a colze amb sindicats i ONGD locals del Marroc i del Salvador en la defensa dels drets humans laborals i sindicals, els nostres projectes incorporen una perspectiva de gènere per tal d’erradicar les desigualtats.

El fil roig del sindicalisme baixllobregatenc en la defensa pels drets de les classes treballadores és dona la mà al Marroc i al Salvador en la lluita pels drets humans laborals i sindicals de milers d’homes i dones que veuen com, dia a dia, aquests són vulnerats a les zones franques i maquileres a on operen empreses transnacionals.

Al Marroc, duem a terme projectes adreçats a empoderar a les dones sindicalistes i a fomentar la seva participació a través de la formació i l’organització tant dins del món sindical com a les empreses i a la societat en general; també participem en projectes encaminats a erradicar el treball infantil i a facilitar que nens i nenes de zones rurals que deixen durant una temporada l’escolarització no perdin el fil dels seus estudis i puguin continuar formant-se. Al Salvador, treballem en tres fronts: la defensa dels drets laborals i sindicals de les treballadores de les maquiles, la salut sexual reproductiva a les escoles i l’economia circular, social i col·laborativa amb més de 50 Cooperatives del Treball Digne dedicades a la pastisseria, al cultiu ecològic d’hortalisses i cria en petites piscifactories de tilapia, un peix molt nutritiu que ajuda a millorar la dieta dels membres de comunitats indígenes.

Sindicalistes Solidaris i la UGT del baix Llobregat, no només treballa en països del sud, sinó que també realitza una important tasca de sensibilització a casa nostra. Són molts els municipis de la nostra comarca que han acollit exposicions com «Amandla!!! Un crit de llibertat a les fronteres d’Europa», «Treball Digne?», «ODS. Reptes compartits» o «A pie de valla. Frontera Sur». Així mateix, també posem a disposició de la ciutadania múltiples llibres i activitats per a públics de totes les edats amb l’objectiu de donar a conèixer els drets humans, els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) i vulneracions de drets que pateixen milions de persones.

L’escriptora i filòsofa britànica Mary Wollstonecraft, defensora dels drets de les dones al segle XVIII, ens diu «és justícia i no caritat el que necessita el món». Des de la UGT del baix Llobregat i Sindicalistes Solidaris fem nostres les seves paraules i reiterem a través de totes les nostres accions el compromís amb aquesta justícia social. Amb la col·laboració de molts ajuntaments de la nostra comarca i amb l’esforç de tots i totes els afiliats i afiliades de la nostra organització, seguim treballant per promoure el treball digne com a mitjà per assolir unes societats més lliures, igualitàries, democràtiques, sostenibles i justes. Acompanya’ns tu també a sembrar la llavor de la solidaritat arreu; com deia Jaume Sisa, només hi faltes tu.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios