www.elllobregat.com
Doncs jo el 23J votaria més que mai
Ampliar

Doncs jo el 23J votaria més que mai

Por Josep Ramon Mut
viernes 07 de julio de 2023, 12:50h
Abstinguem-nos! Tots els polítics són iguals! Tots els partits són el mateix, no hi ha diferència entre esquerra i dreta.

Jo volia la independència i ara no votaré a cap partit sobiranista perquè tots m’han decebut, castiguem-los!

Totes aquestes proclames cada vegada estan més esteses a la nostra societat, i en la majoria de casos la gent les repeteix sense pensar en les profundes i devastadores conseqüències que tenen les seves paraules. Si tots els polítics són iguals, i per tant és igual qui ens governi, això significa que el que falla és la democràcia. Quin sistema volem doncs? Si no volem democràcia què volem? Aquí s’acostuma a fer el silenci.

Per tant, analitzem bé qui són els instigadors d’aquests comentaris abstencionistes... I oh, sorpresa! Acostumen a ser en molts casos expolítics que no han assolit l’èxit i ara que ells no han guanyat volen apropiar-se de l’abstenció. També tenim aquells que repeteixen com falsos profetes missatges de que tothom és dolent menys ells, i que ells són tan antisistemes que no participen del mateix, sense ser conscients que ells formen part del sistema perquè són usuaris de la seguretat social, o circulen pels carrers que s’han urbanitzat gràcies al sistema, per exemple.

Anar desgastant la democràcia és condemnar-nos a repetir errors del passat, i en comptes de donar via ampla a l’extrema dreta per ocupar els llocs que representativament no els hi pertoquen, potser ja va sent hora que tothom sigui responsable, i en comptes de parlar i parlar s’impliquin, ja que com dic sempre, presentar-se a les eleccions és gratis, simplement cal treballar de valent.

Mai no oblidem que el fet de no votar no significa que aquelles cadires quedaran buides... Si voten vint milions de persones hi haurà 350 diputats, i si vota només una persona, també n’hi haurà 350 diputats, l’única diferència és que una persona decidirà per tots, i no fa tants anys que en aquest país això ja era així. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios