www.elllobregat.com
La comunitat porta la vida universitària més enllà dels programes acadèmics
Ampliar

La comunitat porta la vida universitària més enllà dels programes acadèmics

Por Comunicació Campus del Baix Llobregat

domingo 08 de octubre de 2023, 16:30h
Les associacions del Campus del Baix Llobregat de la UPC organitzen activitats i esdeveniments relatius a la seva essència. L’associacionisme està directament relacionat amb els graus i ofereix contacte entre estudiants i empreses o presència al òrgans de govern.

El Campus del Baix Llobregat de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) engega un nou curs acadèmic oferint una àmplia gamma d’oportunitats que promouen la vida universitària més enllà dels programes acadèmics. Es tracta de les associacions formades majoritàriament per estudiantat universitari, les quals persegueixen l’objectiu de formar comunitat per dur a terme activitats i esdeveniments relatius a l’essència de l’associació.

La UPC acull en tots els seus campus una llarga llista d’associacions de tota mena des de corals fins a l’organització de festes universitàries. El Campus del Baix Llobregat no és una excepció. Hi trobem associacions directament relacionades amb els graus de les Escoles del Campus que pretenen enriquir el seu coneixement i alhora ser un contacte entre estudiants i empreses, o delegacions d’estudiants de cadascuna de les Escoles, l’Escola d’Enginyeria de Telecomunicació i Aeroespacial de Castelldefels-EETAC i Escola d’Enginyeria i Agroalimentària i de Biosistemes de Barcelona-EEABB, que s’encarreguen de representar diferents òrgans de govern.

Euroavia Castelldefels

Euroavia és una associació d’estudiants d’enginyeria aeroespacial a escala europea establerta el 1959 i que compta amb més de 2200 membres de 42 universitats i 18 països. Euroavia Castelldefels representa als estudiants d’enginyeria aeroespacial del Campus de Castelldefels i organitza activitats i esdeveniments, alhora que informa als membres de diferents iniciatives i accions que poden ser del seu interès. Euroavia permet fer visites locals a centres com l’Observatori astronòmic de Castelldefels, el Centre de control de trànsit aeri a Gavà o el Sincrotró ALBA. Els seus membres també viatgen arreu d’Europa per assistir a conferències, congressos i jornades relacionades amb el món aeroespacial, on poden intercanviar idees i opinions entre estudiants del mateix àmbit.

Formula Student

Formula Student ofereix l’oportunitat que els estudiants es formin dissenyant i construint un vehicle amb el qual posteriorment competiran contra altres estudiants d’altres universitats. Es tracta d’una competició automobilística que no valora tant la velocitat sinó les característiques tècniques i econòmiques del disseny, el pla de negoci i la viabilitat empresarial del projecte. L’equip de l’EETAC es distribueix en diferents departaments perquè cada estudiant pugui escollir aquell que més li interessi: aerodinàmica, xassís, dinàmica, electrònica, màrqueting i unitat de potència.

Fòrum AeroTelecom i Fòrum BioEnginy

Els fòrums de les Escoles del Campus són una gran oportunitat perquè l’estudiantat interactuï i connecti amb empreses del sector, tant de les enginyeries de telecomunicació i aeroespacial, com dels àmbits dels sistemes biològics i agroalimentari. En aquestes jornades, els estudiants poden apropar-se al mercat laboral i millorar les seves habilitats professionals mitjançant presentacions, networking o entrevistes ràpides com l’speed dating. Aquestes associacions, formades per alumnat de les Escoles per organitzar aquests del esdeveniments, conviden empreses al Campus en una jornada que es converteix en el centre d’intercanvi d’experiències, on la universitat i l’empresa troben nexes comuns per connectar el mercat laboral amb el coneixement.

Colla Castellera Grillats

El Campus no deixa enrere la vida cultural amb la Colla Castellera Grillats del CBL, fundada el 2015 per un grup d’estudiants d’ambdues Escoles del Campus. La colla universitària amenitza jornades lúdiques i festives, celebrant dues diades pròpies en els últims anys, la de primavera i la d’hivern, a banda de participar en d’altres esdeveniments conjunts com la Castelldefesta, la festa major del Campus, al mes de maig. Per poder formar part de la colla no cal experiència ni contacte previ amb els castells, només ganes d’aprendre i passar-ho bé.

Altres Associacions

Al Campus hi trobem altres associacions que no estan directament relacionades amb els estudis, però que constitueixen un marc extensiu a la docència universitària, adreçant-se a públics més amples. En aquest sentit, l’Aula d’Extensió Universitària Sènior UPC Castelldefels, amb una trajectòria de més de deu anys, ofereix una oferta formativa en diferents disciplines orientada a majors de 55 anys.

Finalment, des del Servei d’Esports de la UPC es fomenta i cuida l’activitat esportiva amb diferents activitats dirigides i competicions amb la participació de tots els membres de la comunitat universitària.

La vida associativa al Campus és molt important perquè contribueix a l’enriquiment de l’experiència estudiantil i ofereix a tots els membres de la universitat aprofitar l’espai i fer vida universitària. Les associacions duen a terme les seves activitats alhora que proposen iniciatives als membres del Campus, com esmorzars i dinars populars, per donar-se a conèixer i gaudir de l’ambient universitari. Totes les associacions són obertes a rebre nous membres per així aprofundir en aquells aspectes dels estudis que més agraden als estudiants, a la vegada que es crea comunitat entre les i els universitaris i gaudeixen del Campus on estudien. El Campus del Baix Llobregat de la UPC a Castelldefels s’ubica en un espai natural, i està integrat per dos centres docents i un departament universitari amb seu. A més, hi conflueixen instituts i centres de recerca pioners en els seus respectius àmbits, en un entorn de Parc Mediterrani de la Tecnologia-PMT que promou i facilita la col·laboració amb els diferents agents públics i privats de les àrees de coneixement i expertesa que li són propis. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios