www.elllobregat.com
La reurbanització de la plaça de la Font farà més accessible el barri de Can Serra
Ampliar

La reurbanització de la plaça de la Font farà més accessible el barri de Can Serra

lunes 06 de noviembre de 2023, 11:00h
La remodelació millorarà els usos d’aquest espai de L’Hospitalet i els itineraris a peu cap al mercat i el nou casal de gent gran. L’obra comença al gener i s’hi instal·larà un ascensor, s’hi construiran rampes i s’hi col·locarà nou mobiliari urbà, enllumenat i també arbrat.

El barri de Can Serra de L’Hospitalet, caracteritzat pels grans desnivells dels seus carrers, serà més accessible per al veïnat en tot l’entorn de la plaça de la Font, una de les seves zones emblemàtiques d’estada i de pas per als vianants. Actualment, la plaça manté accessos únicament amb escales des del carrer de Castellbò i el carrer de la Carpa, i també amb rampes des de l’avinguda de Can Serra.

Aquest espai, que ha esdevingut un dels punts centrals del barri —al voltant s’hi troben el Mercat Municipal de Can Serra, el nou Casal de la Gent Gran i l’Escola la Carpa—, serà objecte d’un projecte de reurbanització i un altre d’instal·lació d’un ascensor, amb un pressupost total d’1,49 milions d’euros. Les obres començaran a principis de gener del 2024. D’aquesta manera s’acostaran al veïnat els equipaments de la zona i se suprimiran barreres físiques i visuals, tot aplicant la perspectiva de gènere a l’espai públic.

L’actuació s’insereix en l’objectiu de ciutat “Barreres 0 al 2030” i és la primera de les accions previstes per fer de Can Serra un barri accessible. Afectarà una àrea de 1.197 m2 i permetrà millorar la connectivitat de la plaça de la Font amb l’entorn més proper, generar recorreguts accessibles, millorar la imatge urbana, crear itineraris visualment permeables, substituir paviments, mobiliari urbà, enllumenat i baranes, i construir un nou sistema de drenatge d’aigües pluvials.

Sistema de rampes i parterres

El projecte inclou la reconfiguració de la plaça de la Font amb un sistema de rampes i parterres que salvaran els desnivells, i l’eliminació de les escales d’accés des del carrer de Castellbò per una entrada a peu pla. Així, la mobilitat per als vianants serà accessible a tot l’entorn, es donarà visibilitat a l’espai i s’hi crearan més zones amb vegetació, amb la millora de l’arbrat, la jardineria i el sistema de reg. També es reforçarà l’enllumenat de la plaça i es renovarà el mobiliari urbà amb bancs, jocs infantils i aparells biosaludables per a gent gran.

L’actuació es completarà amb l’eliminació de les escales que comuniquen el vial interior de l’avinguda de Can Serra, 90, amb el carrer de la Carpa i la seva substitució per un ascensor amb capacitat per a 13 persones, que salvarà el desnivell de 4,5 metres existent entre les dues vies. A més, un sistema de rampes permetrà l’accessibilitat des de l’avinguda de Can Serra fins a la plaça de la Font, el carrer de Castellbò i el carrer de la Carpa.

L’execució del projecte de reurbanització i millora de l’accessibilitat de la plaça de la Font i el seu entorn tindrà una durada d’obres prevista de vuit mesos. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (1)    No(0)

+
0 comentarios