www.elllobregat.com
Finalitzen les obres de rehabilitació del parc de Can Buxeres a L’Hospitalet
Ampliar

Finalitzen les obres de rehabilitació del parc de Can Buxeres a L’Hospitalet

sábado 13 de enero de 2024, 09:00h
El projecte inclou millora de l’accessibilitat, restauració d’elements patrimonials arquitectònics i l’adequació de la vegetació singular. ls treballs, finançats amb fons europeus FEDER, els han portat a terme l’AMB i l’Ajuntament amb un pressupost d’1,03 milions d’euros

La rehabilitació del parc de Can Buxeres de L’Hospitalet ja és una realitat.Aquest passat mes de desembre va finalitzar el pla de reformes a la zona del jardí romàntic que ha inclòs actuacions de millora de l’accessibilitat, restauració d’elements patrimonials arquitectònics, adequació de la vegetació singular i renovació d’enllumenat i mobiliari urbà, entre d’altres.

El projecte, elaborat per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i l’Ajuntament de L’Hospitalet, ha estat finançat amb fons europeus FEDER amb un pressupost de 1.036.632 euros.

Millora dels accesos al Palauet

Un dels objectius de l’actuació ha estat el de millorar i arranjar els camins i accessos al Palauet de Can Buxeres, nucli central del parc, amb la millora de l’accessibilitat i la restauració d’elements patrimonials arquitectònics. L’altre objectiu ha estat l’adequació de la vegetació singular de la zona i la millora dels espais i usos que l’envolten.

Dins de les actuacions previstes, s’ha recuperat el passeig d’accés al palauet diferenciat del camí paraŀlel del jardí romàntic, que integra els plataners i adquireix identitat pròpia, com en el passat històric de l’indret. Aquesta intervenció ha inclòs la renovació del mobiliari urbà i de l’enllumenat de l’espai, a més d’accions de millora del verd urbà i el reg.

Connexió del jardi romàntic i el camí

També s’ha actuat al drenatge del passeig reduint la superfície impermeable per tal d’afavorir la infiltració de l’aigua al terreny, la recàrrega dels aqüífers i el reg de la vegetació de l’entorn. A més, el palauet ha guanyat en accessibilitat amb la creació d’una connexió entre el jardí romàntic i el camí del Torrent de Can Nyac.

La intervenció també ha inclòs la restauració d’elements patrimonials arquitectònics, com les balaustrades de l’entorn de l’accés al palauet i les fonts d’aigua potable. En l’àmbit que s’ha reurbanitzat s’han substituit els bancs, les papereres i l’enllumenat —amb llum LED— per adequar-los als criteris d’accessibilitat, ergonomia i eficiència energètica, i s’han connectat les dues xarxes del freàtic que passen pel parc.
L’objectiu del pla ha estat el de dignificar i millorar la funcionalitat de l’entorn, així com reforçar el caràcter històric del parc de Can Buxeres, afegint-hi espais d’ombra per a l’estada, aplicant criteris de sostenibilitat i reordenant l’àmbit perquè esdevingui un punt central de la ciutat. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (1)    No(0)

+
0 comentarios