www.elllobregat.com
La garantia d’una Europa per la majoria social

La garantia d’una Europa per la majoria social

Por Esther García Fernández
viernes 07 de junio de 2024, 17:58h

El 9 de juny es celebren les eleccions al Parlament Europeu, unes eleccions que generen poques passions entre la ciutadania, que es troba saturada d’eleccions, especialment després d’una intensa campanya pels comicis catalans. Malgrat el cansament de la ciutadania, crec necessari insistir des d’aquestes línies sobre la importància de votar en aquestes eleccions. La Unió Europea és més important del que puguem pensar. Tenir un Parlament Europeu que legisla a favor del que creiem just és radicalment diferent a tenir un Parlament que legisli a favor dels interessos de la dreta.

La crisi de les persones refugiades que moren al mar o que malviuen en els camps de refugiats que tant ens avergonyeix és un clar exemple de que Europa pot fer molt més. Acabar amb el genocidi de la població palestina és possible si tenim una Europa que deixi de vendre armes a Israel i que treballi per aconseguir la pau a Palestina. Necessitem una Europa que enforteixi el seu paper diplomàtic en el conflicte entre Rússia i Ucraïna i que deixi d’enriquir-se gràcies a les guerres amb la venda d’armes.

Que les nostres joves tinguin una remuneració justa per les seves pràctiques en els centres de treball és possible si tenim una Europa que no permet fer pràctiques, és a dir, treballar, sense rebre un sou. Els joves, igual que tots els treballadors, mereixen uns salaris dignes per la seva feina, i per això necessitem una Europa que blindi un salari mínim europeu per garantir viure dignament pagant, també, uns preus justos pels nostres camps i agricultors.

Una Europa de més drets necessita d’una Unió Europea més resilient i activa davant de la lluita contra el canvi climàtic, i per fer-ho possible necessitem que Europa incrementi la fiscalitat a les grans fortunes per a generar incentius i ajudes per a la ciutadania i les empreses per a que la transició ecològica sigui social i justa.

No hi han eleccions inútils. Aquest 9 de juny ens juguem tenir una Europa que vetlli pels interessos dels que som majoria o d’uns pocs. La nostra democràcia i els nostres drets son massa fràgils com per quedar-nos a casa aquell dia, perquè cada vot a COMUNS-SUMAR és un vot a favor de la classe treballadora que vol i exigeix més drets, pau i futur. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios