www.elllobregat.com

Valorem molt positivament l’acord sobre la pregunta i la consulta , jo vull votar i tu?

Por Jordi Garcia Mas
miércoles 23 de julio de 2014, 13:48h
L‘acord és la resposta que el poble de Catalunya va demanar l’11 de setembre amb la Via Catalana. Estem vivint un moment històric i trancendental pel futur de Catalunya i és la responsabilitat de la Generalitat defensar i treballar pel dret a decidir, i lamento molt profundament l’absència del PSC en l’acord per voler dónar al poble català l’oportunitat d’expressar-se democràticament i pacíficament a través de la consulta.
No hem de tenir por que la gent vagi a votar, tot el contrari, és el nostre deure escoltar la voluntat del poble i ser conseqüent amb els resultats.

No feu cas quan diuen que ho prohibeix la llei, abans també la llei deia que les dones no podien votar o que els joves havien de fer la mili ... les lleis es poden canviar si hi ha voluntat política, les lleis s’han d’apatar a les noves necessitats i a les noves realitats socials, no podem tenir un poder legislatiu que es va redactar en un altre panorama i context social i polític, tal i com va dir Miguel Unamuno: Renovar-se o morir.

Cal destacar el lideratge del President de la Generalitat, Artur Mas, en aquest procés i en aquest acord tan important i rellevant. Tenim una pregunta inclusiva, una data i un procediment per dur a terme la consulta. Aconseguir-ho ha estat possible gràcies a l’acord establert amb diferents formacions polítiques que aposten pel dret a decidir com a únic mitjà democràtic per donar veu al poble

El Govern espanyol ens ha de permetre votar. O potser és que tenen por a escoltar-nos? S’amaguen darrere el discurs de la Constitució, i s’emparen cridant als quatre vents que aquesta és intocable, però la veritat és que la Constitució ha estat modificada en altres ocasions per poder adapatar-se a situacions concretes, doncs perquè no poder-ho fer en defensa al dret a decidir?

Estem fent realitat allò que per a molts era només un somni. Aquest moment és un homenatge a totes aquelles persones que han lluitat al llarg de la nostra historia per la llibertat de Catalunya i per aconseguir la dignitat del poble català.||
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (5)    No(2)

+
0 comentarios