www.elllobregat.com

Per la dignitat política a Castelldefels

miércoles 23 de julio de 2014, 13:48h

Castelldefels viu una crisi institucional sense precedents. Pensàvem que ja ho havíem vist tot (un equip de govern que sembla una olla de grills, que ha canviat 20 vegades en 30 mesos), però encara ens faltava presenciar una situació vergonyant: que l’alcalde mantingui en el govern un trànsfuga polític, incomplint tots els pactes contra el transfuguisme.

Podríem fer broma sobre la situació si no fos perquè la realitat és molt preocupant. En primer lloc, Castelldefels no té pressupost per al 2014. L’Ajuntament està funcionant amb el pilot automàtic, amb la pròrroga dels pressupostos del 2013, uns comptes que venien dels dos anys anteriors, que van ser un veritable ajust econòmic –amb retallades en els serveis públics- al servei d’un ajust ideològic. I això està passant quan cal canviar el full de ruta per capgirar la situació econòmica en què ens trobem.

En segon lloc, no hi ha un projecte de ciutat. El Pla d’Acció Municipal no s’està complint. Per tant, no es porten a terme projectes per millorar la ciutat ni el benestar de les persones.

I, en tercer lloc, hi ha manca de lideratge, amb un alcalde que està més preocupat de mantenir-se en el poder a qualsevol preu i de fer carrera política, que de solucionar els problemes que preocupen a la ciutadania.

Així les coses, els grups de l’oposició, a més d’altres forces polítiques i socials de la ciutat, hem signat un manifest per la dignitat política a Castelldefels. I vam presentar una proposta d’acord en el ple en què demanàvem:

1. No permetre la presència de trànsfugues a l’equip de govern perquè és un frau electoral en l’actual sistema polític.
2. Denuncir la utilització de la mentida com a eina de manipulació de la realitat política que només contribueix a allunyar la ciutadania de la política.
3. Apostar per la pluralitat i la transparència en els mitjans de comunicació municipals
4. Elaborar nou Pla d’Acció Municipal que tingui el suport de la majoria del ple
5. Comprometre’s amb l’exigència ciutadana que es portin a terme els programes electorals votats i a donar les explicacions oportunes si hi ha una impossibilitat raonada per no desenvolupar algun compromís.

Què creuen que ha passat? El regidor trànsfuga continua en el govern, com a regidor d’Educació, de Promoció Econòmica i Ocupació i de Foment de l’Estalvi i Sostenibilitat. Una actitud por gratificant quan precisament assistim al descrèdit de la política i dels polítics. I de les altres demandes, res de res.

La situació no deixa de ser trista per a la ciutadania. Tenim un govern municipal feble i tacat per la manca d’ètica, sense projecte de ciutat i sense lideratge. I fora continua la pluja intensa de la crisi econòmica.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios