www.elllobregat.com

Política: eleccions generals

Resultats electorals de la Ciutat de El Prat de Llobregat a les generals del passat 20 de desembre
Resultats electorals de la Ciutat de El Prat de Llobregat a les generals del passat 20 de desembre

L’èxit d’ICV: confluir amb En Comú Podem

Tot i que a les municipals de El Prat, Iniciativa per Catalunya és intocable –ha guanyat totes les eleccions locals, moltes d’elles per majoria absoluta-, a les autonòmiques i generals sempre era el PSC el vencedor, fruit, segurament, del bipartidisme estès que dibuixava el panorama polític.

També és novetat, doncs, la victòria de En Comú Podem tot i que no sorprèn tant, com a Sant Feliu. De fet, la victòria amb un 36% de quota de vots dóna la raó a ICV després d’acceptar la confluència amb la candidatura morada de Podem, qüestió que no es va donar a la resta de comunitats en perjudici, precisament, tant de Pablo Iglesias com d’Alberto Garzón.

D’altra banda, Ciutadans –que havia estat la gran sorpresa, quedant com a primera força el 27-S- cau novament darrere del PSC, que recupera vots en detriment del moviment taronja que perd més de 3.400 vots.

Dels quatre partits d’àmbit nacional, el Partit Popular torna a quedar darrere de C’s, que ja a les municipals els va deixar la sorpresa d’obtenir els mateixos regidors que ells, tot i no tenir representació al 2011 i tot i la figura d’Antonio Gallego al PP, que no va poder evitar la pèrdua de quatre regidors. Amb tot, superen els dos partits independentistes, ERC i CDC, sempre amb poca representació al municipi. Actualment, dos per ERC i un per CDC. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios