www.elllobregat.com

Cap govern de dretes

Por Vidal Aragonés
miércoles 16 de marzo de 2016, 05:04h
Quan ens presentàvem fa poc més d’un any com a candidatura, ho fèiem amb el que vam anomenar «punts de ruptura» i que suposa el nostre ADN.

Una desena de punts programàtics bàsics, entre els quals, «no governar amb qui practica polítiques de dretes». Això, a la nostra comarca, es referia clarament a CDC, PP i C’s, però també a un PSC instal·lat còmodament en el poder durant dècades i que, en comptes de desenvolupar el model socialdemòcrata que teòricament defensa, s’ha dedicat a aplicar polítiques neoliberals que xoquen frontalment amb els interessos de la classe treballadora.

El passat 20 de desembre, la majoria de votants van apostar clarament per opcions que es presentaven com a progressistes. En aquelles eleccions la gent va apostar clarament pels valors d’esquerres: defensa dels serveis públics i els drets socials, major igualtat i solidaritat. Que aporti més qui més té. Justícia social. El PSOE, però, sembla no haver entès això. Malgrat el caràcter honestament d’esquerres de gran part de la militància i de la majoria dels votants del partit, el distanciament amb la direcció és evident. Així, el PSOE ha preferit abandonar definitivament un programa veritablement progressista i al servei de la classe treballadora per caure en les mans de Ciudadanos, cosa encara més incomprensible en sumar menys suports que amb les forces progressistes.

Ni derogació de la LOMCE, ni de la reforma laboral ni de la llei mordassa. Més centralisme mentre el poble català vol exercir el seu dret a l’autodeterminació i decidir lliurement. Sentirà el PSOE l’esperit amb què tants milions de persones van anar a les urnes el 20D? Aturarà la militància la deriva neoliberal del partit o es resignarà i assumirà les polítiques de dretes que li imposa Ciudadanos? Pot el PSOE fer un gir a l’esquerra per governar al servei de la gent en comptes de fer-ho al servei dels poders econòmics o només les forces a la seva esquerra poden representar una veritable alternativa de progrés?
Govern de dretes ni a l’Ajuntament, ni a la Generalitat, ni a l’Estat ni enlloc! III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (3)    No(0)

+
0 comentarios