www.elllobregat.com
Ball de cadires municipal
Ampliar

Ball de cadires municipal

viernes 07 de febrero de 2020, 06:39h
Mig any després de la investidura, els Plens i els governs presenten canvis destacables.

Els cartipassos i la composició dels Plens de la comarca canvien a la velocitat de la llum. Sovint, poc després d’haver estat escollits pels ciutadans a les urnes i haver-se constituït en sessió d’investidura oficial. Aquest mandat no ha estat una excepció i, de moment, el mapa polític dels governs municipals ha anat variant gairebé des del minut zero.

Un dels primers serials de la legislatura va ser el protagonitzat per alguns regidors electes de Ciutadans, que en plena crisi de la formació taronja van optar per abandonar el partit, en molts casos per desavinences amb la direcció nacional de la formació. El cas més sonat va ser el del vicentí Carlos Gómez, cap de llista de la formació que va possibilitar que Miguel Comino, del PSC, arrabassés l’alcaldia a ERC en un municipi tan simbòlic per a l’independentisme. Finalment, el pacte entre Cs i PSC ha seguit endavant, fins al punt que ara al gener els tres representants taronges s’han afegit al govern vicentí, en virtut del pacte signat l’estiu passat. Per la seva banda, Gómez va fer un pas enrere i va renunciar a l’acta de regidor.
Diferent va ser el cas d’Olga Puertas, cap de llista de Cs a Sant Boi, que tal com va avançar en exclusiva aquesta publicació va decidir abandonar la formació i passar a ser regidora no adscrita per desavinences amb l’agrupació local i amb el que va descriure com “deriva dretana” del partit en l’àmbit estatal. Camí similar al que va fer Francisco Aguilar a Esparreguera, que és regidor no adscrit després de renunciar a seguir a Cs per motius similars.

Tensió a Sant Esteve Sesrovires
Els cartipassos han experimentat també canvis, com el de Torrelles, on Maria Vidal ha substituït Sebastià Guichandut al govern de CATorrelles. Per altra banda, Junts per Catalunya ha aconseguit accedir al govern de dos municipis més al Baix, com són Castelldefels -en la línia del quadripartit del passat mandat que va impedir que el popular Manuel Reyes fos alcalde- i Olesa.

En el cas de la ciutat del Delta, Xavier Amate torna a tenir responsabilitats governamentals com a regidor de Territori, mentre que a Olesa el regidor Domènec Paloma es va incorporar a l’equip de govern del Bloc Olesà com a regidor d’Esports.

Però el cas més intens és el que ha tingut lloc recentment a Sant Esteve Sesrovires, on l’oposició encapçalada per l’ERC de Maria Carme Rallo va presentar, de la mà d’Alternativa Unitària i ARASes, una moció de censura per fer fora l’alcalde Enric Carbonell, del PSC. Finalment, el regidor d’ARASes, l’exalcalde socialista Joan Galceran, clau en l’aritmètica de tot plegat, va fer un pas enrere i la moció es va acabar retirant. A la pàgina següent ens explica els motius que el van portar, primer a donar suport a la moció de censura i després a desdir-se’n.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios