www.elllobregat.com
L’Ajuntament de L’Hospitalet s’adhereix al manifest de les entitats de la Florida
Ampliar

L’Ajuntament de L’Hospitalet s’adhereix al manifest de les entitats de la Florida

viernes 04 de noviembre de 2022, 18:00h

L’Ajuntament de L’Hospitalet s’ha adherit al manifest “A la Florida i a les Planes som molts més...”, promogut per entitats del Districte i que demana solucions als problemes existents al barri i defensa el seu bon nom.

El text es va presentar en el decurs de l’acte central de celebració dels cent anys d’història d’aquests populars barris de L’Hospitalet que es va celebrar el passat 22 d’octubre.
Les entitats impulsores del manifest són la Cooperativa Aema, l’Esplai de la Florida-les Planes, la Comissió de Festes la Florida i l’Associació de Veïns i Veïnes Districte IV i ha rebut l’adhesió de col·lectius del barri i de nombrosos ciutadans i ciutadanes a títol personal. Les entitats que també hi han donat suport són l’Associació de Comerciants i Empresaris de La Florida, la Peña Flamenca y Recreativa Antonio Mairena de L’Hospitalet, l’Associació Sociedad Gastronómica Come y Calla, Creu Roja L’Hospitalet, la Fundació Contorno Urbano, l’Associació Mujeres Brillantes i l’Hermandad de L’Hospitalet. A aquestes institucions s’han de sumar 300 signatures particulars.
El text, que va ser llegit per tres joves del barri —dos que treballen en el punt TIC donant suport al veïnat en les seves gestions telemàtiques i una estudiant universitària de psicologia que treballa a l’Esplai de la Florida-Les Planes—, reconeix que La Florida té “un problema de convivència i civisme protagonitzat per uns pocs que provoca la inseguretat de molts més veïns i veïnes” i reivindica que es necessita “més llum, més espais públics de qualitat, més neteja i més presència d’agents cívics, facilitadors nocturns, Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana, que garanteixin els nostres drets ciutadans al carrer tot l’any, especialment les nits d’estiu i els caps de setmana”. També insta les administracions “a accelerar moltes inversions, especialment en nous equipaments i en grans transformacions urbanístiques, que millorin la convivència i la seguretat des d’una perspectiva de gènere i amb mirada d’infant i del bé comú”.
El manifest posa en relleu que són “molts més els que ens estimem el barri i els que treballem per millorar-lo, els que respectem els altres i tenim una bona convivència. Som la bona gent que impulsa els projectes educatius a les escoles i instituts, la bona gent que ha creat una escola de vida per formar els adults del barri, que recupera l’espai de Matacavalls com a parc comunitari, que impulsa les festes del barri, que ha creat espais educatius, d’oci i esportius per als joves, les entitats d’educació en el lleure i socioeducatives que treballem amb els infants, amb la gent gran i amb les dones del barri. Som les entitats de cultura popular i d’art comunitari i els joves que ajudem a fer gestions telemàtiques als nostres veïns i veïnes. Nosaltres som molts més i no ens mereixem que es jugui amb la imatge dels nostres barris”.

“Estigmatitzen i denigren”
Finalment, tot i reconèixer els problemes del barri i exigir solucions a les administracions en temes de convivència, seguretat i urbanisme, el text condemna la utilització d’alguns incidents ocorreguts els darrers mesos en programes de televisió sensacionalistes d’àmbit nacional que “estigmatitzen i denigren la Florida i les Planes. Aquesta mai serà la solució als nostres problemes. Ens estimem massa el barri per deixar la nostra imatge en les seves mans”. Núria Marín, alcaldessa de L’Hospitalet, s’ha sumat a aquells que reclamen que no s’estigmatitzi el barri. “No permetré que uns pocs, a qui agrada fer festes nocturnes a l’espai públic o que es comporten amb violència, es vulguin fer els amos del carrer. No permetré que s’embruti el bon nom d’un barri treballador que lluita pel seu futur”.
L’alcaldessa, que ha impulsat l’Aliança per la Convivència a L’Hospitalet per combatre l’incivisme amb accions reals, fa molts anys que exigeix més Mossos d’Esquadra a la ciutat i la presència estable d’unitats ARRO dels Mossos, especialitzades en la lluita contra la delinqüència. “No em cansaré de reclamar els recursos que ens pertoquen com a la segona ciutat de Catalunya que som. Només des del compromís i la implicació de tothom abordarem les problemàtiques de la nostra societat actual”, assegura l’alcaldessa.

El Pla d’Acció 60:30
A mitjan 2017 es va posar en marxa l’oficina del Pla de Regeneració Urbana Integral Les Planes – Blocs Florida amb un pla de xoc de mesures immediates destinades a revitalitzar el barri, dignificar l’espai públic, fomentar la cohesió social i incrementar les oportunitats laborals. Ara, després d’uns primers anys de treball, s’ha elaborat el Pla d’Acció 60:30 que, mitjançant, 60 accions suposa el seu full de ruta fins al 2030. Un camí amb 9 eixos de treball: la convivència i la participació ciutadana, l’educació comunitària, la cultura i l’art, la salut i l’esport, el medi ambient i la lluita contra el canvi climàtic, l’accés a l’habitatge, l’ocupació i la dinamització econòmica, l’urbanisme i la mobilitat i els nous equipaments municipals. Un pla que, fins al moment, té un grau d’execució global del 34,2%, amb alguns eixos com són la salut comunitària i l’esport (62,5%) o la cultura i l’art contemporani (53,6%) molt desenvolupats.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios