www.elllobregat.com
Sant Boi i Viladecans es fusionaran després de les eleccions municipals, convertint-se en la sisena ciutat de Catalunya
Ampliar

Sant Boi i Viladecans es fusionaran després de les eleccions municipals, convertint-se en la sisena ciutat de Catalunya

miércoles 28 de diciembre de 2022, 09:48h

L'alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, ha anunciat l'acord a què han arribat els dos equips de govern i que farà realitat "una aspiració legítima i majoritària entre la ciutadania”. L'alcaldesa de Sant Boi, Lluïsa Moret, ha destacat que “ens convertirem en la principal ciutat del Baix Llobregat”

Els plens municipals de Sant Boi i Viladecans aprovaran, en dies vinents, iniciar els tràmits legals necessaris per a la fusió de les dues ciutats, que es durà a terme després de les eleccions municipals del 28 de maig. L'alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, i l'alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, han anunciat avui, 28 de desembre, l'acord a què han arribat els dos equips de Govern. Ruiz ha assenyalat que “la unió dels dos municipis és una aspiració legítima i majoritària entre la ciutadania” i Moret ha destacat que “ens convertirem en la principal ciutat del Baix Llobregat i la sisena de Catalunya”.

Els dos edils han explicat que el procés d'integració dels seus municipis està molt avançat. La nova ciutat es dirà “Vilaboi de Llobregat”, nom suggerit per una comissió tècnica de les dues administracions locals. “El nom identifica ràpidament els dos antics municipis i té legitimitat històrica, ja que Sant Boi també es va anomenar així durant la Segona República”, han declarat. Un dels assumptes més complicats de la negociació ha estat quin dia se celebrarà la Festa Major, que serà, finalment, els 28 de desembre, festivitat dels Sants Innocents.

Els regidors han destacat els trets comuns de totes dues ciutats, que són, segons les dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE), les dues ciutats de més de 50.000 habitants més igualitàries d'Espanya, segons la distribució de la renda de les llars.

Un nou centre de ciutat que consolidarà la continuïtat urbana

Vilaboi tindrà també un nou centre de ciutat, que se situarà al sector Fonollar de Sant Boi, a prop del Mercadona, espai proper al nou barri de Llevant de Viladecans, actualment en construcció. En aquesta zona es construiran oficines, habitatges i el nou ajuntament. Aquesta modificació urbanística es recollirà en el nou Pla Director Urbanístic Metropolità que està a punt d’aprovar-se per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

El nou municipi creixerà per consolidar el continu urbà, seguint la nova configuració de la carretera C-245, convertida en una via urbana amb preferència per al transport públic i bicicletes i patinets. La mobilitat de la nova ciutat experimentarà una millora notable, ja que el nou centre urbà tindrà accés directe a l’autopista C-32. El nou municipi tindrà estacions de Renfe i de Ferrocarrils de la Generalitat.

Els veïns i veïnes de totes dues ciutats compartiran serveis i patrimoni natural. D'aquesta manera, Sant Boi per fi tindrà platja i Viladecans gaudirà del riu que dona nom a la comarca. Vilaboi de Llobregat serà també una potència esportiva, especialment en rugbi i beisbol. La unió de Sant Boi i Viladecans crearà una ciutat de 150.000 habitants, que serà la més gran del Baix Llobregat i la sisena de Catalunya, només al darrere de Barcelona (1,6 milions d'habitants), l'Hospitalet (252.000), Badalona (215.000), Terrassa (215.000) i Sabadell (207.000). Darrere quedarien Lleida (138.000) i Tarragona (131.000).

Tot i que el projecte de fusió ja està enllestit, els responsables municipals han anunciat un ambiciós pla de comunicació i participació ciutadana, que es desenvoluparà durant els mesos vinents. "L'opinió de la ciutadania és primordial i s'haurà de tenir en compte", han coincidit a afirmar Ruiz i Moret. Tots dos polítics volen evitar així les dificultats per les quals estan passant les ciutats extremenyes de Villanueva de la Serena i Don Benito, últim gran projecte d'integració municipal a Espanya.

😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios