www.elllobregat.com
Una mobilitat de primera

Una mobilitat de primera

Por Josep Ramon Mut
domingo 15 de enero de 2023, 17:30h

Comencem un nou any, i com és habitual tothom el comença amb bons propòsits i amb ganes de millorar, ja sigui des del punt de vista individual com col·lectiu

Personalment, crec que el gran propòsit hauria de ser millorar la mobilitat dins de la comarca i cap a Barcelona, per tal de fer-la més sostenible, eficient i ràpida, i això passa per grans propòsits amb grans consensos per aquest any i per als propers.
Històricament hi ha hagut parts de la comarca com és la zona de les muntanyes de l’Ordal on el transport públic ha estat “justet” per no dir del tot insuficient. Mentre alguns municipis poden arribar a tenir tren, metro, tramvia, Ferrocarrils de la Generalitat, els municipis de les muntanyes de l’Ordal (Corbera, Cervelló, La Palma i Vallirana) han tingut un simple autobús tan insuficient que la gran majoria es veu obligada a agafar el cotxe privat per desplaçar-se dia a dia.

El gran propòsit ha de ser aquest doncs, fer arribar algun mitjà de transport més enllà de l’autobús a aquestes poblacions sempre oblidades. El Trambaix és l’opció més senzilla i la que permetria fer una única parada a les Caves Rondel (ubicades a Cervelló) que donaria cobertura als quatre municipis i cobriria quaranta mil habitants amb una única parada.

Per fer això simplement ens hem d’arremangar i donar-li impuls polític, perquè tècnicament no és tan complicat, simplement cal unir esforços i allargar la línia que ara mor al Consell Comarcal, i allargar-la travessant el pont de Molins. De fet, ja existeix un estudi d’allargar-ho per Molins de Rei, i d’allà fins a Les Caves Rondel és una distància irrisòria.
Ens hi posem ja?

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios