www.elllobregat.com

El 17 de juny començarà un nou cicle de governs amb nous i vells polítics

viernes 02 de junio de 2023, 14:00h
Com es diu en castellà "La suerte ya está echada". Els ciutadans i les ciutadanes ja han decidit quines són les seves preferències, han votat i el 17 de juny se celebrarà la constitució dels nous Ajuntaments.

Cal explicar que quan escric aquest article i tanca l'edició de 'El Llobregat' falta menys d'una setmana per a la celebració de les eleccions municipals. A hores d'ara encara tot està obert i els partits i formacions polítiques estan treballant de valent per aconseguir els millors resultats. Però a mi se m'acut una pregunta que crec que és cabdal. Com ho viuen els ciutadans i ciutadanes? Intento fer una mica d'enquesta preguntant a la gent del carrer i a la que conec de més a prop, i em sembla que els únics que en parlen i s'ho prenen seriosament són els partits polítics i les persones que conformen les diferents candidatures.

És veritat que molts ciutadans i ciutadanes m'han dit que van anar a votar. En alguns casos es va apostar per a la continuïtat i en d'altres pel canvi, però el que és important és que després de la pandèmia, dels tristos mesos en què vam estar tancats i moltes persones van passar por de morir o emmalaltir, ara sembla que el que tocava era fer un pas endavant i deixar enrere aquell malson, que tant de bo no torni a aparèixer mai més.

Queda clar que la participació en les eleccions és un dret i un deure dels ciutadans i les ciutadanes i en alguns casos, també una il·lusió per tenir la possibilitat d'elegir aquell partit o formació política que més creiem que s'adapta a la nostra forma de pensar, políticament, és clar, però també a la ideologia que hi ha darrere, per, un cop celebrades les eleccions, no sentir-nos decebuts. Aquesta capacitat de decidir caldria valorar-la més, perquè encara hi ha molts països en els quals aquest dret al vot no existeix.

No obstant això, tornant als temps de la Covid, aquelles setmanes i mesos han fet que les persones hàgim valorat molt més poder viure, gaudir, sortir, viatjar i, per què no, també tenir un sistema de vida més saludable. Hi ha ganes que així sigui i moltes persones i famílies, amb la proximitat de l'estiu estan pensant ja amb les vacances i amb el com, el quan, i a on, les gaudiran. Com que ja han passat aquells temps, ara el que toca és poder organitzar i gaudir d'unes vacances molt merescudes per als ciutadans i les ciutadanes.
Com que sóc filla i neta de pagesos i ramaders, no vull acabar aquest article sense fer una crida a la seguretat alimentària i ramadera, ja que si es mantenen les tendències, sembla que l'increment de la població mundial farà que cada vegada hi hagi més demanda d'aliments amb el greuge que la terra cultivable serà més limitada i els mesos de sequera que estem vivint encara els ho podria posar molt més difícil als pagesos i ramaders. Fa anys ens en rèiem del "canvi climàtic" i no enteníem ben bé què volia dir, però ben segur que també el patirem tots nosaltres. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios