www.elllobregat.com
Tot l’àmbit educatiu del Baix i L’Hospitalet tindrà accés a una plataforma de continguts en català
Ampliar

Tot l’àmbit educatiu del Baix i L’Hospitalet tindrà accés a una plataforma de continguts en català

sábado 03 de febrero de 2024, 20:00h
El Govern i 3Cat han dissenyat una plataforma de continguts educatius en català adreçada a totes les etapes educatives amb l’objectiu d’esdevenir un referent per a escoles, docents, famílies i alumnes del Baix Llobregat i L’Hospitalet.

La iniciativa pretén cobrir l’actual manca d’una plataforma de continguts audiovisuals en llengua catalana, el que fa que el 71% dels estudiants de primària i secundària de Catalunya consultin continguts audiovisuals per aprendre en una llengua diferent del català.
La consellera d’Educació, Anna Simó, ha destacat que “aquesta plataforma neix per fer la vida més fàcil als docents i per donar un espai educatiu de qualitat i confiable a les famílies. També serà una eina d’impuls a la llengua catalana”. Per la seva banda, la presidenta de 3Cat, Rosa Romà, ha manifestat que “3Cat incrementarà l’oferta de continguts digitals en català per oferir noves i millors eines als estudiants”.

A través de la Junta Central de Direccions s’està fent participar també a centres educatius i docents per identificar les necessitats. En una primera fase, s’oferiran continguts de nova producció en vídeos de curta durada –entre tres i cinc minuts- en àrees de coneixement com Matemàtiques (Què és el nombre pi). Història (Tarragona, capital de l’imperi romà) o Grans artistes universals. Els continguts educatius s’organitzaran en una plataforma única, per àmbits temàtics i per etapa educativa, i amb accés gratuït en format web, app i smartTV.

També estaran disponibles a YouTube. D’aquesta manera, els centres educatius del territori podran disposar de material d’aprenentatge en la primera oferta d’Espanya d’aquestes característiques. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios