www.elllobregat.com
Caràcter esportiu
Ampliar

Caràcter esportiu

Por Esther García Fernández
sábado 06 de abril de 2024, 12:58h
Fer esport és fer salut pel nostre cos i ment. Els beneficis de l’exercici físic són àmpliament coneguts pel nostre benestar psicològic, per millora la mobilitat i condicionament del cos i afavoreix la interacció social; especialment en un context en què els modes de vida majoritaris són sedentàries i amb més presència de la interacció social a través de les pantalles.

L’esport de base, que aglutina esportistes, cos tècnic i directius dels clubs i famílies, és una oportunitat no únicament per gaudir de l’esport sinó també per educar en valors. Valors com el treball en equip, l’esforç o encaixar la frustració són cabdals a la pista i també en la nostra vida diària. Totes les persones que es vinculen d’una manera o una altra a un esport són receptors d’aquests valors, però també són responsables de transmetre’ls.

Malauradament, a vegades la violència irromp a l’esport. Ho veiem en les nostres grades, als nostres camps i als nostres estadis. Uns episodis condemnables que prenen diverses formes: agressions físiques, insults, amenaces... Aquests no són els valors que volem transmetre a les nostres famílies i joves. I cal ser conscient que la violència no hi té cabuda on els valors esportius són presents, respectats i exèrcits.

Per això, al Prat promovem els valors del caràcter esportiu amb les entitats esportives i els clubs, amb les famílies i l’afició, per a sensibilitzar i que aquests valors s’interioritzin per part de tota la comunitat esportiva. Els nostres equips i la nostra afició són molt millors que aquests episodis violents i, es mereixen que, davant dels violents, responguem amb contundència per defensar l’esport. Al Prat, prenem partit. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios