www.elllobregat.com
UN RENDER AMB L'ASPECTE EXTERIOR QUE TINDRÀ EL FUTUR HOSPITAL VITHAS BARCELONA D'ESPLUGUES
Ampliar
UN RENDER AMB L'ASPECTE EXTERIOR QUE TINDRÀ EL FUTUR HOSPITAL VITHAS BARCELONA D'ESPLUGUES

L'Hospital Vithas Barcelona d'Esplugues serà un referent de l'excel·lència sanitària

lunes 10 de junio de 2024, 09:00h
El futur complex assistencial s'ha dissenyat com un centre d'altes capacitats, flexible, dinàmic i amb tecnologia d'avantguarda. El centre sanitari s'estrenarà en 2025 i disposarà de 160 habitacions individuals, 13 quiròfans, urgències 24 hores i 52 consultes.

El futur Hospital Vithas Barcelona, que ja s'ha començat a construir a Esplugues de Llobregat amb l'objectiu que obri les seves portes a mitjan 2025, serà un referent quant a excel·lència sanitària es refereix. Vithas ha confirmat que el centre, cridat a convertir-se en un projecte “emblemàtic” per a la ciutat i per a Catalunya, incorporarà els estrictes estàndards de qualitat assistencial i seguretat del pacient de la Joint Commission International, la certificació d'excel·lència sanitària més exigent a nivell internacional i que ja acrediten altres tres hospitals del grup.

“L'Hospital Vithas Barcelona s'ha concebut com un hospital de referència per als pacients, els professionals i el conjunt de la ciutadania. Serà un centre amb altes capacitats, flexible i dinàmic amb tecnologia d'avantguarda i una cartera de serveis 360”, ha explicat Anna Guiró, directora del projecte Vithas Barcelona. En aquest sentit, el futur Hospital Vithas Barcelona d'Esplugues serà un baluard de “la vocació d'excel·lència mèdica, innovació, recerca, qualitat assistencial acreditada i impacte positiu en la societat” que distingeixen al seu grup. “Millorarem l'assistència sanitària al pacient de manera contínua, des de la innovació i amb el ferm propòsit de bolcar-se en la cura de la salut i el benestar de les persones”, ha ratificat Guiró.

Una inversió de 101 milions d'euros

El complex assistencial, amb més de 40.000 metres quadrats de superfície, ha comptat amb una inversió de 101 milions d'euros i és una de les joies del sector Montesa, una de les principals àrees de creixement d'Esplugues, en la qual hi ha projectades un important nombre d'habitatges i que aportarà un gran dinamisme social i empresarial al seu entorn més immediat.

A l'Hospital Vithas Barcelona exercirà un equip d'uns 1.800 professionals sanitaris i no sanitaris, que anirà més enllà perquè el centre aspira a ser un pol d'atracció de talent d'acord amb la seva vocació universitària i investigadora. I és que des del grup Vithas es ve apostant històricament per la col·laboració amb la formació dels quals seran els metges, infermers i altres professionals sanitaris del futur. Formació i recerca són per a Vithas un binomi fonamental per al desenvolupament de les carreres professionals dels seus especialistes i per a la millora assistencial contínua en un ampli rang d'especialitats.

El centre hospitalari de Vithas a Esplugues estarà dotat amb 160 habitacions individuals, 13 quiròfans, un servei urgències non stop les 24 hores del dia -tant per a adults com pediàtriques-, entre altres serveis, que es completen amb 52 consultes de les principals especialitats i subespecialidades mèdiques. Aquest concepte assistencial permet oferir als pacients l'assistència mèdica més avançada quant a diagnòstic, teràpies i tecnologia.

L'equipament s'integrarà en el model assistencial d'Instituts Vithas, que es caracteritza per posar a la disposició de cada hospital una xarxa amb els millors especialistes per a donar una atenció integral i de màxima qualitat als pacients. Aquest model ja funciona amb èxit en l'actualitat en les especialitats de Cardiovascular, de Neurociències i d'Oncologia, en la qual s'integren primeres figures de cada especialitat a Espanya. Alhora, comptar amb un pool científic de primer nivell permetrà als Instituts Vithas impulsar la recerca translac

Hospital intel·ligent nadiu digital

Un altre dels distintius del futur equipament sanitari d'Esplugues és que s'ha concebut com un hospital intel·ligent, nadiu digital gràcies al projecte de transformació Vithas One aplicat als processos assistencials i no assistencials. Aquest model es caracteritza per l'ús generalitzat de les tecnologies digitals, que permet una gestió logística eficient i una optimització dels processos. A més, Vithas Barcelona serà un hospital d'alta eficiència energètica, neutre en emissions de carboni en consum d'electricitat i gas natural. Aquests paràmetres mediambientals també es reflectiran en l'arquitectura de l'edifici, construït amb materials eco-saludables i dissenyat amb espais humanitzats en el seu interior en els quals s'aposta per un ús preferent de la llum natural.

UN ALTRE RENDER AMB L'ASPECTE EXTERIOR QUE TINDRÀ EL FUTUR HOSPITAL VITHAS BARCELONA D'ESPLUGUES
Ampliar
UN ALTRE RENDER AMB L'ASPECTE EXTERIOR QUE TINDRÀ EL FUTUR HOSPITAL VITHAS BARCELONA D'ESPLUGUES
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios