Olesa de Montserrat
|
Torre del Rellotge d’Olesa de Montserrat |
Reiteren que suprimeixin durant la nit el so de les campanes de la Torre del Rellotge
miércoles 23 de julio de 2014, 13:48h
L’olesà Josep Puig, un dels impulsors de la petició que se suprimeixin durant la nit el so de les campanes de la torre del rellotge, ha reiterat que la seva família arribarà fins on calgui per reclamar que, segons afirma, a Olesa “es respecti el dret al descans i el dret fonamental a la salut”.
Puig i la seva dona, Maite Pasqual, així com la seva filla han tornat a entrar a l’Ajuntament una instància reclamant que entre les 11 de la nit i les 8 del matí no sonin les campanes. Al·leguen que el soroll els impedeix dormir i els produeix, entre d’altres, irritabilitat, ansietat, i cansament. A la seva lluita s’hi ha sumat l’Associació de Víctimes d’Assetjament Laboral, Escolar i immobiliari de Catalunya, i la Federació Catalana FEDALE (també contra l’assetjament de qualsevol tipus), que han remès escrits a l’Ajuntament d’Olesa reclamant que el consistori prengui les mesures pertinents per resoldre aquest conflicte.
En aquest sentit, recordem que el portaveu municipal, Jordi Martínez, va anunciar que l’Ajuntament d’Olesa encarregarà aquest mes a la Diputació de Barcelona un estudi del so de les campanes de la torre del rellotge per tal de poder determinar si supera els decibels permesos. Així podran saber a dreta llei si han d’atendre o no la petició de la família de Josep Puig i Mayte Pascual.
A la lluita de la família de Josep Puig i Mayte Pascual s’hi ha sumat l’Associació de Víctimes d’Assetjament Laboral, Escolar i immobiliari de Catalunya, i la Federació Catalana FEDALE (també contra l’assetjament de qualsevol tipus), que han remès escrits a l’Ajuntament d’Olesa reclamant que el consistori prengui les mesures pertinents per resoldre aquest conflicte. Aquestes entitats destaquen que han comprovat l’existència de certs comportaments a través de les xarxes socials, concretament a través del grup “Salvem la torre del rellotge” amb comentaris “desafortunats” per part d’algunes persones que “es poden considerar objectivament com a tendenciosos i hostils i que en alguns casos atempten contra la dignitat i el respecte degut a les persones”.
En els seus escrits remesos a l’Ajuntament d’Olesa, l’Associació de Víctimes d’Assetjament Laboral, Escolar i immobiliari de Catalunya (AVALC), i la Federació Catalana FEDALE reclamen que el consistori prengui les mesures pertinents per resoldre aquest conflicte. L’AVALC alerta l’ajuntament que en casos similars el Síndic de Greuges ha posat de manifest que en cap normativa en matèria de sorolls i vibracions “es contemplen els tocs de les campanes com una excepció”, i aconsellen, també tal i com ha indicat el Síndic de Greuges en altres casos, que l’Ajuntament segueixi un seguit d’actuacions. Concretament el Síndic aconsella prendre mesures correctores (com suprimir els tocs en horari nocturn o bé disminuir la intensitat i nombre de tocs), estudiar la possibilitat d’incorporar a la normativa municipal la consideració de singularitat pròpia dels tocs de les campanes quan superin els llindars genèrics en horari nocturn; i realitzar un treball de participació i informació entre la població per tal que les mesures que es prenguin tinguin el màxim d’acceptació possible. Precisament, el portaveu municipal ja va dir en el seu dia que l’Ajuntament estava treballant en aquestes tres vies.
En qualsevol cas, com ja va indicat el portaveu municipal, Jordi Martínez, ‘Ajuntament no prendrà cap decisió fins que no s’hagi realitzat l’estudi sonomètric que ha de fer la Diputació de Barcelona.
J.C.Chueca||