www.elllobregat.com
Gavà convoca els ajuts per a les activitats extraescolars
Ampliar

Gavà convoca els ajuts per a les activitats extraescolars

martes 23 de diciembre de 2014, 10:00h
L’Ajuntament obrirà, el 19 de gener, el termini perquè les famílies puguin sol•licitar la subvenció per aquest 2015
Garantir que tots els infants estiguin en igualtat de condicions per accedir als espais d’aprenentatge no reglat o activitats extraescolars. Aquest és l’objectiu que persegueix la nova línea d’ajudes que l’Ajuntament de Gavà va presentar al novembre i que ara ha convocat definitivament. La Junta de Govern Local ha aprovat, novament, subvencions que permetran als nenes i nenes de la ciutat accedir a tot tipus d’activitats extraescolars, no només esportives, com ha estat el cas dels darrers dos anys.

A partir del 19 de gener i fins al 20 de febrer, les famílies podran presentar les sol•licituds per rebre aquesta subvenció. Com a requisits fonamentals per participar en el procés, cal que l’infant hagi nascut entre l’1 de gener de 2003 i el 31 de desembre de 2009; que estigui empadronat a Gavà; que participi en una activitat extraescolar a un centre de Gavà que col•labori en la convocatòria de l’Ajuntament, i que la família no superi unes condicions socioeconòmiques establertes com a llindar.

Els ajuts, amb una dotació total de 55.000 euros inclosa en els pressupostos de 2015, subvencionarà així activitats que prestin alguns dels AMPA de les escoles de Gavà, a més de clubs esportius, escoles de música, pintura, dansa, arts escèniques, idiomes o altres disciplines similars relacionades amb la cultura, l’educació i l’esport.

Pel que fa les ajudes familiars, la Junta de Govern Local ha aprovat subvencionar l’Impost de Béns Immobles (IBI) a persones majors de 65 anys, famílies monoparentals i, com a novetat d’enguany, a persones en atur majors de 40 anys i amb càrregues familiars. L’ajut es podrà sol•licitar a partir de l’1 de gener i fins al 2 de març. D’altra banda, el pressupost de 2015 reserva una partida de 100.000 euros per subvencionar la isntal•lació d’ascensors. Adreçada a comunitats de propietaris que no disposin d’aquest servei i que siguin de planta baixa més tres plantes com a mínim, es faran excepcions a les comunitats que no compleixin aquests requisits però on algun usuari acrediti la seva situació de mobilitat reduïda.

Com a nova creació, l’Ajuntament bonificarà el 25% dels preus públics dels abonaments a les instal•lacions esportives a famílies nombroses o monoparentals, així com a persones amb discapacitat certificada igual o superior al 66% i acompanyant.



¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios