www.elllobregat.com
La Diputació de Barcelona edita un conte ambientat al Parc Agrari del Baix Llobregat
Ampliar

La Diputació de Barcelona edita un conte ambientat al Parc Agrari del Baix Llobregat

miércoles 15 de abril de 2015, 18:53h
Fomentar els conceptes d’ecologia, sostenibilitat i, en definitiva, de cura del medi ambient és un repte i un objectiu que s’ha d’assolir des de la infància per crear un vincle i una consciencia inquebrantable, inherent a tots els aspectes de la vida de manera transversal.

Amb aquest objectiu, i en el marc del dia del llibre, Sant Jordi, la Diputació de Barcelona, juntament amb l’Editorial Mediterrània, ha editat un nou exemplar de la sèrie llibres ambientats a la Xarxa d’Espais Naturals, en aquesta ocasió, per descobrir el Parc Agrari del Baix Llobregat. En aquest cas, seran la Xara i el Pau els protagonistes de gaudir de la nostra joia agrícola que tant s’ha de mantenir i cuidar i que no pot quedar més reduïda per la pressió ni dels nuclis urbans i dels polígons.

El nou conte, titulat La Xara i el Pau i la gent del fang, i escrit per Gonçal Luna, amb les il•lustracions de Susanna Campillo, és el número 12 de la col•lecció i, per tant, es completa la sèrie de recorreguts dels dos joves protagonistes als 12 espais naturals gestionats per la Diputació de Barcelona.

En aquesta ocasió la Xara i el Pau agafen les bicicletes per fer un camí que havien descobert en una guia del Parc Agrari, un itinerari que remunta el curs del Llobregat. Però el que havia de ser una excursió agradable i plàcida s'acaba quan arriben a un veritable nus de camins, amb carreteres i autovies. Des d'aquí, els dos joves giren cua i s'endinsen de ple en un territori singular com és el delta del Llobregat on troben la gent del fang, els llegendaris habitants d'aquestes contrades des de temps immemorials.

Els contes editats en aquesta col•lecció han estat: La Xara i el Pau i l'àliga perdiguera (Parc del Garraf), La Xara i el Pau i la dona d'aigua, (Parc Natural del Montseny), La Xara i el Pau i el castell màgic (Parc del Castell de Montesquiu), La Xara i el Pau i la noia de la fona (Parc de la Serralada de Marina), La Xara i el Pau i la guerra dels banyarriquers Parc del Montnegre i el Corredor), La Xara i el Pau i la Fadrineta de Sau (Espai Natural de les Guilleries-Savassona), La Xara i el Pau i la bruixa de la Pinta d'or (Parc de la Serralada Litoral), La Xara i el Pau i el drac de la cova (Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac), La Xara i el Pau i l'illa dels Albats (Parc d'Olèrdola), La Xara i el Pau i la maledicció de la maruga (Parc del Foix), La Xara i el Pau i el rapte de l'astor (Parc Natural de la Serra de Collserola) i La Xara i el Pau i la gent del fang (Parc Agrari del Baix Llobregat).

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios