www.elllobregat.com
La platja de Castelldefels serà la única de la comarca amb bandera blava
Ampliar

La platja de Castelldefels serà la única de la comarca amb bandera blava

lunes 18 de mayo de 2015, 18:23h
La ciutat turística per excel•lència recupera el distintiu de qualitat perdut l’any passat
La bandera blava, distintiu de qualitat que mesura la qualitat de les platges a nivell internacional, tornarà a ondejar a la costa de Castelldefels. De fet, serà la única platja del Baix Llobregat que disposi aquest estiu 2015 del reconeixement de la Fundació d’Educació Ambiental (FEE), l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC) i de les Agències de les Nacions Unides per al Medi Ambient i el Turisme.

D’aquesta manera, el municipi turístic per antonomàsia al nostre territori tornarà a disposar d’aquest distintiu aconseguit ja en cinc ocasions, tot i que el va perdre l’any passat. “D’aquesta manera es reconeix una vegada més tota la feina que estem fent perquè la nostra platja sigui una platja de bandera”, ha dit l’alcalde de la ciutat, Manuel Reyes. “Té unes condicions immillorables tant en qualitat de l’aigua com dels seus serveis. Aquesta qualitat s’ha millorat notablement en aquests últims tres anys, incrementant el pressupost destinat a la millora de la platja, els seus equipaments, la seva promoció i les activitats que allí es generen”.

A més del principal distintiu, que ha sumat un nou rècord a nivell nacional amb 678 banderes blaves arreu de la costa espanyola, Castelldefels compta també amb les certificacions de Q de Qualitat, Sicted, ISO 9001 i Ecoplayas.

El veredicte del Jurat Internacional Bandera Blava 2015 ha deixat, en canvi, sense el distintiu a la ciutat de Gavà, els únics que el van mantenir l’any passat. En aquest sentit, l’Ajuntament ha demanat una explicació a l’ADEAC per conèixer els motius pels quals no s’ha renovat el distintiu. A falta d’una resposta oficial i d’un informe complet, les primeres informacions, segons fonts municipals, és que les aigües de bany no ha rebut la qualificació d’excel•lent en un punt, requisit imprescindible per obtenir el distintiu. I això es podria atribuir a les pluges que es van produir a finals del mes d’agost de l’any passat que va abocar l’aigua de la llacuna de la Murtra directament a la platja. Això va provocar que en un dels tres punts de mostreig, concretament al càmping Tres Estrelles en el límit amb Viladecans, el resultat del mostreig va ser de “suficient”.

Sigui com sigui, el mapa de les banderes blaves torna a ser com havia estat tradicionalment amb Castelldefels com a platja de referència del Baix Llobregat. Tot i això, cal matisar la gran qualitat que han arribat a tenir i que tenen la resta de la costa comarcal, tant a Gavà com a El Prat, que tampoc ha aconseguit aquest any el distintiu tot i el gran èxit de la seva platja, com ja s’ha pogut comprovar aquest cap de setmana.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios