www.elllobregat.com

L’ èxit de la mediació

miércoles 16 de marzo de 2016, 05:01h
Fa 20 anys, quan les disputes i els conflictes es resolien de manera casolana o bé en l’àmbit judicial, l’Ajuntament d’El Prat es va fer el valent i va obrir un servei únic a l’estat: el Servei de Mediació Ciutadana.

Allò suposava abordar la qüestió de la convivència ciutadana i les problemàtiques comunitàries, des d’una perspectiva global, i també era evidenciar que el consistori volia treballar per una prevenció dels conflictes entre els seus veïns i veïnes.

Avui, tenim un servei que ja no és únic. Un servei consolidat i d’èxit, que ha fet possible la resolució dialogada a nombrosos desencontres de temàtiques molt variades, i que ha estat una experiència de col·laboració, de transversalitat entre altres serveis i organitzacions, i la mostra que mitjançant uns professionals plenament confiats en el poder de l’educació, l’empatia i el respecte mutu, la nostra vida en comunitat pot canviar radicalment.

La mediació és un recurs que treballa la gestió positiva dels conflictes. I això què és? Es tracta de facilitar les eines i les estratègies perquè cadascú pugui entendre el conflicte, veure’n l’origen i treballar-lo d’una manera constructiva, positiva, evitant les resolucions negatives o violentes. Hi ajuda molt que, en tot el procés, t’hi acompanyi un professional que sigui imparcial i que entengui la teva posició, alhora que valora la situació de l’altra part del conflicte.

Així, amb paciència, amb tendresa, amb professionalitat, donant i rebent confiança, hem atès i resolt uns 560 conflictes durant el 2015. Conflictes que podrien haver derivat en baralles, en denúncies o en desfetes emocionals. I n’estem plenament orgullosos, perquè avui, la nostra comunitat és més capaç de resoldre positivament els seus propis problemes, i de preveure i gestionar conflictes futurs. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)


Normas de uso

Esta es la opinión de los internautas, no de El Llobregat

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes.

La dirección de email solicitada en ningún caso será utilizada con fines comerciales.

Tu dirección de email no será publicada.

Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Portada | | Búsquedas | [ RSS - XML ] | Política de privacidad y cookies | Aviso Legal
Comunicación Metrobcn, S.L. :: Redacció: Raurich, 62 (08830) Sant Boi de Llobregat
Contacto