www.elllobregat.com
Sant Vicenç dels Horts i Santa Coloma de Cervelló estudien connectar els municipis amb un itinerari per vianants
Ampliar

Sant Vicenç dels Horts i Santa Coloma de Cervelló estudien connectar els municipis amb un itinerari per vianants

miércoles 26 de octubre de 2016, 10:23h

La Diputació de Barcelona ha presentat un estudi per a la construcció d’aquesta connexió a la carretera BV-2002, des de la cruïlla de Sant Roc de Sant Vicenç a l’estació d’FGC de Santa Coloma

Els dos ajuntaments ja tenen sobre la taula dues propostes que permeten connectar amb un itinerari per vianants Sant Vicenç dels Horts i Santa Coloma de Cervelló. La Diputació de Barcelona ha realitzat un estudi per avaluar la construcció d’aquesta nova via, que seguiria la carretera BV-2002, des del barri de Sant Roc de Sant Vicenç a l’estació de Ferrocarrils de Santa Coloma, segons ha presentat el diputat d’Infraestructures Viàries i Mobilitat, Jordi Fàbrega.

El treball exposa tant les avantatges com els inconvenients de manera que es pugui trobar la millor alternativa per donar continuïtat a una via que ja connecta el pont sobre la riera de Torrelles i la cruïlla de Sant Roc. Les dues possibilitats que recull l’estudi són en referència als dos marges de la carretera. Per un costat, es pot perllongar l’itinerari a través del marge dret de la carretera amb una nova vorera al polígon industrial. L’altre alternativa passa per continuar el recorregut a través d’un nou camí al llarg del marge esquerra seguint el Canal de la Dreta del Llobregat.

Ara, caldrà esperar a la decisió final dels dos ajuntaments sobre un projecte que, en principi, tirarà pròximament endavant.

BV-2002, com nova

La presentació de l’estudi s’ha fet en el marc de la visita a les noves obres realitzades a l’antiga carretera BV-2002, que ha quedat com nova, i que ha comptat tant amb el diputat Fàbrega com amb l’alcalde de Santa Coloma, Gerard Segú, i l’alcaldessa de Sant Vicenç, Maite Aymerich.

En el cas de Santa Coloma, s’ha produït una millora dels accessos a la Colònia Güell, just en un tram considerat de concentració d’accidents (TCA). Les obres, que han suposat una inversió de 102.804 euros, han eliminat un pas de vianants al mig del tram per construir-ne un de nou amb regulació semafòrica a la cruïlla amb l’entrada a la colònia pel carrer de Ferran Alsina. També s’ha millorat els accessos per vianants amb una vorera més ampla després d’eliminar un carril de desacceleració en sentit Sant Boi que s’usava de manera inadequada per certs vehicles per saltar-se el semàfor.

El projecte ha contemplat, així mateix, la construcció d'un nou pas de vianants amb refugi a la rotonda de la carretera amb el carrer de Lluís Companys, la construcció d'una mitjana física que inclou el refugi del pas de vianants proper a la cruïlla amb el carrer Ferran Alsina, amb millora e la senyalització horitzontal amb un no zebrejat central que redefineix l'amplada dels carrils de circulació. També s'han redistribuït els embornals de drenatge de la carretera i adequat l'enllumenat públic existent a la nova geometria de la via.

Pel que fa el terme municipal de Sant Vicenç, on el tram de la BV-2002, també, és considerat TCA, les obres han permès implantar noves barreres metàl·liques en trams no protegits amb risc de sortida de la via, així com sistemes de protecció de motoristes als revolts perillosos. També s'ha col·locat una barrera de formigó continua en el tram adjacent a la via i la implantació de captafars catadiòptrics sobre barreres laterals, limitant-se la velocitat en proximitat d'accessos, interseccions i revolts pronunciats, limitant-se també els girs a l'esquerra. Pel que fa a la senyalització horitzontal, s'ha pintat la mitjana central zebrada o doble línia en eix de calçada, amb l'objectiu de reforçar la separació de fluxos de trànsit i reduir l'amplada de carrils i la velocitat de circulació.

D’altra banda, l'actuació ha contemplat també la continuïtat dels itineraris de vianants i permeabilitat transversal travessera, la delimitació física del tronc de la carretera amb els laterals per evitar incorporacions directes a la carretera i l'adequació dels accessos a les parades de bus. En total, l’actuació ha suposat una intervenció al llarg de 8,5 km de la via, amb un pressupost de licitació de 996.831 euros.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(1)

+
0 comentarios