www.elllobregat.com
‘Montserrat Classic Express 1890’, el primer tren restaurant de Catalunya que ja creua el Baix Llobregat
Ampliar

‘Montserrat Classic Express 1890’, el primer tren restaurant de Catalunya que ja creua el Baix Llobregat

martes 10 de octubre de 2017, 17:59h
FGC recupera quatre cotxes d’estil modernista d’entre 1893 i 1925 en un projecte innovador i únic | El recorregut va des de Sant Boi fins a Montserrat i inclou una degustació de productes tradicionals a Martorell

Els trens turístics de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya –cremallera i funiculars de Montserrat; el cremallera de Núria; el Tren del Ciment i el Tren dels Llacs- han superat aquest estiu un nou rècord de passatgers amb 732.614 persones que han fet servir els principals. Aquesta dada, que representa un 99% de l’ocupació dels trens, serà previsiblement ampliada gràcies a la posada en funcionament del nou Montserrat Classic Express 1890.

Es tracta del primer tren restaurant turístic de Catalunya que ja roda pel ben mig del Baix Llobregat, en concret, des de l’estació J. Torras i Bages d’FGC de Sant Boi fins a Montserrat, passant por Martorell i Monistrol.

Viatge en el temps

Un tren molt especial donat que permet viatjar com ho feien al s.XIX, a més amb la gastronomia com a protagonista. FGC ha recuperat quatre cotxes d’anys entre 1893 i 1925, que mantenen l’esperit modernista de l’època amb les seves parets i sostres de fusta i els seus petits balcons d’accés en els extrems. Fins i tot la locomotora és una històrica Alstom de 1955, fabricada a França, i que destaca pels seus colors blau i grocs.

Amb sortida cada dimecres i cada diumenge, a les 9:30 hores, els passatgers gaudiran d’un tast de productes tradicionals catalanes a la primera parada, a Martorell, que inclourà també la visita al Museu de Vapor.

Després d’arribar a Monistrol de Montserrat i a l’entorn del monestir, on els passatgers podran passejar durant hora i mitja, aproximadament, a la tornada, els viatgers podran gaudir d’un ‘lunch’ gastronòmic amb productes exclusius i maridatge de vins catalans (bitllet tipus A): “Aquesta serà una experiència d’èxit. Permetrà que FGC torni a tocar l’excel·lència, no només en la mobilitat sostenible, sinó també generant valor afegit”, ha dit el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull.

Amb actors de l’època

Per fer de l’experiència una absoluta vivència, durant el recorregut no faltaran els actors a bord que rebran als passatgers com a autèntics treballadors de l’època i que serviran de guies per explicar els secrets, les històries i els mites de Montserrat que no surten a les publicacions turístiques. El tren té una capacitat per 157 persones i cal fer la reserva prèviament a través de la web www.montserratclassicexpress.com.

Set trens turístics d’FGC

Amb el Montserrat Classic Express, FGC amplia l’oferta per donar valor al factor lúdic i a les possibilitats turístiques del tren, atraient nous sectors de públic i estenent la finalitat del viatge en tren. Possibilitats que també ofereix als usuaris de Ferrocarrils l’Enotren, a la línia Llobregat-Anoia, una nova iniciativa a la comarca del Bages i que apropa la cultura del vi de la D.O. Pla de Bages a partir de les visites a les zones vinícoles del territori i el turisme religiós i cultural, a partir dels centres espirituals i de pelegrinatge, sobretot, de la ciutat de Manresa.

L’oferta turística es completa amb els bitllets combinats de Turistren (viatge + entrada a museu) que permeten als usuaris d’FGC visitar museus, espais arquitectònics o diferents espais de lleure propers a la xarxa de trens de Ferrocarrils. III

‘Montserrat Classic Express 1890’, el primer tren restaurant de Catalunya que ja creua el Baix Llobregat
Ampliar
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (1)    No(0)

+
0 comentarios