www.elllobregat.com
L’Alt Llobregat, a un salt en ferrocarril amb els bitllets combinats d’FGC
Ampliar

L’Alt Llobregat, a un salt en ferrocarril amb els bitllets combinats d’FGC

miércoles 28 de febrero de 2018, 22:47h
Dos bitllets combinats de Turistren permeten gaudir dels principals atractius turístics de Manresa amb propostes úniques i tot inclòs

El riu Llobregat, no només ha estat el riu vertebrador de la comarca del Baix Llobregat, sinó que banya fins a tres comarques des del nord i nombrosos municipis en tot el seu recorregut amb un interès enorme que, ara més que mai, enmig del procés de creació de la denominada Via Blava del Llobregat, cal conèixer i gaudir.

Descobrir Manresa
Un d’aquests entorns immediats –just darrera de Montserrat i, per tant, molt a prop de l’últim municipi del territori, Collbató- és Manresa i els seus municipis veïns de la comarca del Bages. Per gaudir de les riqueses d’aquest territori, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya ofereix dos bitllets combinats del conegut Turistren que, a més, deixen la comarca veïna a un salt del Baix Llobregat en ferrocarril.

Per una banda, FGC aposta per la denominada ruta ‘ignasiana’ amb el Turistren del Bages – Sant Ignasi de Loiola, pelegrí guipuscoà que visqué a Manresa durant quasi un any i que ha quedat per sempre amb diversos temples dedicats a ell i altres espais de devoció. Sens dubte, la seva figura és la personalitat que més projecció internacional ha donat al territori. Aquí va descobrir la seva vocació religiosa i es va inspirar per escriure els Exercicis Espirituals durant la seva estada (1552).

La ruta ignasiana recorre alguns dels indrets marcats per anècdotes, llegendes i simbolisme en record al fundador de la Companyia de Jesús com la cova de Sant Ignasi, la basílica de la Seu (no inclou la visita a l’interior), l’Antiga Escola de Sant Ignasi, el pou de la Gallina o la capella del Rapte.

D’altra, pels amants del vi i dels entorns naturals, un altre bitllet de Turistren permet recórrer cellers de la comarca amb la denominació d’origen Pla de Bages. La ruta inclou l’entrada a dos cellers de la D.O. que inclou catorze projectes que tenen en un comú la seva història, el clima i, en definitiva, una manera de fer comuna i amb molts atractius: petits cellers familiars, grans nissagues de viticultors i, sobretot, destacats projectes vinícoles per conèixer en un entorn natural excel·lent.

Tot inclòs
Tots els bitllets combinats inclouen l’anada i tornada en FGC fins a Manresa. Els preus són finals i, per tant, està tot inclòs, fins i tot, un dinar en el cas de la ruta entre cellers (cal reservar prèviament). Pel que fa la ruta de Sant Ignasi, compta amb l’explicació d’especialistes en castellà, els dijous; en anglès, els divendres; i en català, l’últim divendres de mes. Totes comencen a les 11 hores. III

Més informació a: www.turistren.cat

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios