www.elllobregat.com
Montserrat acull la primera cursa vertical d’Espanya
Ampliar

Montserrat acull la primera cursa vertical d’Espanya

viernes 06 de abril de 2018, 06:14h
El traçat, amb 2.200 esglaons, puja dos dels funiculars de Montserrat en una de les proves verticals més dures del món | La cursa, limitada per cent esportistes, es celebrarà el 14 d’abril; els beneficis seran destinats a Sant Joan de Déu

La joia muntanyosa de Montserrat, al Baix Llobregat, serà l’escenari de la I Cursa Vertical Monserrat de Bombers, de fet, la primera que s’organitza a tota Espanya. Una prova que neix per fer-se un lloc entre les principals verticals del món i mostra d’això és la seva duresa.

Amb 2.200 esglaons, 500 metres de desnivell i un quilòmetre de recorregut, la cursa impulsada per Bombers i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya és l’equivalent a pujar el World Trade Center de Nova York, però supera, amb diferència, les pujades als gratacels més grans del món com el International Commerce Centre de Hong Kong, el China World Summit Wing Hotel xinés o el Abeno Harukas d’Osaka.

Prova exigent...
En concret, el traçat va des de la sortida al Funicular de la Santa Cova fins a la pujada i arribada al de Sant Joan, amb un petit enllaç a l’alçada de l’Abadia. D’aquesta manera, el recorregut fa una doble pujada en vertical en un traçat extrem i exclusiu, però, això sí, en un entorn únic admirat internacionalment.
En aquest sentit, el Funicular de la Santa Cova, el primer en pujar-se, té un pendent màxim del 56,5%, una longitud de 262 metres i un desnivell de 118 metres. Per la seva part, el de Sant Joan és encara més dur amb un pendent màxim del 65,2%, una longitud de 503 metres i un desnivell 248 metres. Per aquests motius, la cursa estarà restringida a cent esportistes, 30 considerats d’èlit i setanta amateurs.

La prova ha estat presentada públicament en un acte a l’Hotel Abat Cisneros de Montserrat on s’ha avançat que tindrà finalitats solidàries, en concret, per finançar programes de recerca en malalties maternoinfantils i d’atenció a la infància en risc a l’Hospital Sant Joan de Déu: “La iniciativa és molt important perquè, a més, destina els beneficis a una entitat solidària com és Sant Joan de Déu, hospital capdavanter en la investigació i el benestar de les persones vulnerables”, ha dit el director general d’FGC, Pere Calvet.

...i solidària
Per la seva part, Oriol Bota, director de l’Obra Social Sant Joan de Déu, posava en valor el projecte ‘Bombers amb Causa’, “que va començar sent una iniciativa personal d’un bomber i, en pocs anys, ha anat creixent i sumant moltes persones, moltes complicitats d’institucions i entitats, que permeten el finançament de dos investigadores en malalties infantils minoritàries i també donar suport a la infància en risc”. El preu de la inscripció és de 21,84€, exactament, un cèntim per esglaó que s’ha de pujar. III

Montserrat acull la primera cursa vertical d’Espanya
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (1)    No(0)

+
0 comentarios