www.elllobregat.com
Festa i filosofia

Festa i filosofia

Por Alba Bou

viernes 07 de septiembre de 2018, 07:49h
El setembre és un mes de retorn a la rutina, feina i escola reinicien la seva normalitat i els carrers i comerços reviuen després d’un estiu més o menys al ralentí.

Els pratencs i pratenques, però, ens ho agafem ben diferent, perquè el mes de setembre és el mes de la nostra Festa Major, que ens dóna una certa pròrroga aquest inici del darrer trimestre. Després de vacances, ja comencem a buscar la programació de la festa d’enguany i els mocadors que engalanen l’esquena dels més tradicionals.

No són unes festes majors com al poble, però ens agrada pensar que en mantenim una essència autòctona, donant molta cabuda a les propostes locals, i facilitant l’accés a la cultura i la tradició de tots els veïns i veïnes. Per aquest motiu, a la programació hi trobarem desenes d’activitats i espectacles de producció local, on pràcticament tots, inclosos els concerts musicals de gran format, són d’accés gratuït.

Aquesta és una mostra més de l’aposta del nostre ajuntament per motivar i fomentar la producció i el consum de la cultura, com a eix fonamental per a la transformació social i la construcció d’una comunitat més lliure i més justa. Cal començar per una escola pública moderna, on s’incloguin les arts en totes els seus vessants com a part fonamental de l’itinerari formatiu de l’alumnat. La formació musical, l’aprenentatge a través del gust per la lectura, la capacitat d’entendre i avançar en l’àmbit de la ciència i la tecnologia, són àmbits innovadors i fonamentals per a la formació integral dels nostres infants. I cal convèncer la comunitat educativa al complet respecte de la necessitat de formar ciutadans crítics i socialment responsables, si volem adults amb prou eines per poder escollir la seva formació i professió, perquè tothom pugui desenvolupar amb garanties la seva vida a la nostra comunitat.
Pot semblar una utopia, però sense somnis mai no ens farem millors.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios