www.elllobregat.com

Preparat per a un Nadal intens al Baix?

viernes 06 de diciembre de 2019, 09:00h
Et preparem una agenda amb les principals activitats per gaudir de les festes a la comarca. La tradició més ancestral conviurà amb el vessant més comercial d’aquestes dates.

S’acosten les festes de Nadal i el Baix Llobregat i l’Hospitalet proposen grans esdeveniments per gaudir en família. Una de les tradicions més esteses a tota la comarca i també arreu de Catalunya és el pessebre vivent de Corbera, però no serà l’única d’aquest any en el qual fires nadalenques com la de Cornellà o a la de Martorell aportaran el seu granet de sorra per decorar l’interior i exterior de les nostres llars.

El Delta arriba amb força amb els llums que guarneixen els principals carrers i avingudes de les ciutats. Viladecans va fer l’enllumenat de l’arbre de Nadal de la plaça del consistori el 5 de desembre i continuarà el pròxim dia 12 amb la Zambombada de Raíces de Andalucía, culminant amb la tradicional Cursa de Pares i Mares Noel el 22 de desembre. Sant Nicasi celebrarà el 14 d’aquest mes les seves festes a Gavà amb diferents espectacles, mentre que Castelldefels farà la seva fira amb concerts nadalencs als carrers.

L’Hospitalet torna amb el ‘Kaliu Park’ a La Farga, un dels espais lúdics nadalencs més grans de Catalunya, del 20 de desembre al 7 de gener. Els Kaliu Gel, Creatiu i Lúdic seran les tres zones on es podrà patinar sobre gel, veure el Circ d’Hivern i la Dansa Urbana o realitzar tallers i activitats familiars relacionades amb el Nadal.

Per la seva banda, el Consorci de Turisme del Baix Llobregat aprofitarà per atraure visitants a la comarca mitjançant la seva campanya Es Nadal, en la qual, a través d’un joc, es mostren els principals atractius del Baix Llobregat a la vegada que es pot optar a guanyar una panera de productes i experiències.

El Nadal màgic de Corbera i Sant Boi
Sant Boi és, sens dubte, un dels epicentres de les fires de Nadal. A la 73a fira de la Puríssima, els dies 6, 7 i 8 de desembre, es podran comprar les primeres decoracions festives que, amb el seu passat arrelat a la pagesia, farà una combinació de productes de la terra amb tions i arbres de Nadal. Els pastorets també arribaran a Sant Boi amb contes de Nadal, faran cagar el tió i oferiran diferents actuacions teatrals temàtiques.

La màgia i la tradició més ancestral del Nadal es veurà, un cop més, en viu i en directe al pessebre de Corbera [veure pàgines 50 i 51]. Més de 200 actors es posaran en la pell dels personatges de cada escena de la nativitat, dins el marc del paisatge natural de la Penya del Corb. Un relat del passat més religiós del Nadal que es representa al municipi des del 1962. Els dies per poder visitar aquest enclavament únic a Catalunya seran els caps de setmana fins al 12 de gener, a més dels dies de Nadal, Sant Esteve i Any Nou.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios