www.elllobregat.com
Viu la muntanya aquest hivern a l’estació de Vall de Núria
Ampliar

Viu la muntanya aquest hivern a l’estació de Vall de Núria

viernes 03 de enero de 2020, 11:09h
FGC és l’encarregada de gestionar un equipament que ofereix propostes turístiques diverses per a tot els públics. Ubicada al Ripollès, Vall de Núria acull atractius naturals, paisatgístics i monumentals, sent un dels punts de l’art romànic més importants.
Santuari natural i històric. Aquesta seria una bona definició del Ripollès, una comarca amb 32.000 hectàrees de zones d’interès natural protegides que s’articula al voltant de 19 municipis que allotgen un patrimoni arquitectònic no menys important i que formen el que és considerat com el bressol del país i un dels enclavaments amb més monuments d’art romànic d’Europa.
Pobles com Beget -declarat Patrimoni Històric Monumental el 1983-, Dòrria -Conjunt Patrimoni Històric i Artístic-, Vallfogona de Ripollès o el conjunt monàstic de Ripoll i el monestir de Sant Joan de les Abadesses són alguns exemples que testimonien l’atractiu d’aquesta comarca, la qual amaga un tresor natural com el Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser, que ocupa mitja comarca -14.750 hectàrees- amb la seva flora i fauna característica, com la perdiu blanca, el mussol pirinenc, el gall fer, l’àliga daurada i el trencalòs. A més, ofereix l’emblemàtica Vall de Núria, amb el seu santuari, a gairebé 2.000 metres d’altitud, domina un dels punts més elevats de la Vall de Ribes.
Precisament a la Vall de Núria trobem l’estació del mateix nom, gestionada per Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) i que compta amb tots els serveis necessaris per oferir el màxim confort a l’alta muntanya. Es tracta de la porta d’entrada al Parc Natural de les Capçaleres del Ter i el Freser i contribueix a la divulgació i al coneixement d’aquest espai natural, així com a la promoció del paisatge i de la cultura del Pirineu. L’estació està ubicada a 2.000 metres d’altitud i és només accessible amb el Tren del Cremallera, des de Ribes de Freser, un transport operat per FGC en el qual els usuaris poden descobrir la bellesa i l’espectacularitat del paisatge al llarg dels 12,5 quilòmetres de recorregut, amb un desnivell que supera els 1.000 metres. L’estació està oberta tot l’any i brinda la possibilitat de realitzar activitats d’alta muntanya, a més de visitar el santuari de Núria, que data del segle VIII.
De cara a la nova temporada d’hivern, les activitats programades a Vall de Núria es focalitzen en tres eixos: l’actiu, pensat per als amants de la muntanya i els reptes; el relax, adreçat a aquells que vulguin desconnectar i relaxar-se, i la família, per als qui volen compartir amb els altres activitats variades per estar en contacte amb la natura.
Els visitants poden practicar tota mena d’esports i tenen a la seva disposició dos tipus de paquets per aprofitar l’hivern. Es tracta del ‘Cremallera+forfet’, que inclou el transport d’anada i tornada del Cremallera i un forfet de dia de Vall de Núria, i del ‘Bateig amb raquetes de neu’ i que inclou, a més del bitllet per al Cremallera, una ruta guiada amb raquetes de neu i el seu lloguer. En aquesta línia, destaca la sortida nocturna amb raquetes, la CronoNúria, el Dia Mundial de l’esquí o la cursa Skimo Núria.
Per altra banda, els amants del relax que vulguin visitar Vall de Núria per desconnectar del dia a dia i relaxar-se tenen diversos paquets de serveis amb propostes que van en aquesta línia. Es tracta del paquet Estada relax a l’Hotel Vall de Núria, de tres estrelles, per gaudir del silenci i tranquil·litat de la natura durant dues nits i tres dies d’estada.
També hi ha la possibilitat d’adquirir l’oferta Gran Rerserva, per a majors de 55 anys, que inclou el bitllet del Cremallera d’anada i de tornada i un dinar a l’Hotel Vall de Núria.
Embarcament exprés
Per tal d’evitar cues i esprémer al màxim l’experiència de Vall de Núria, des de la temporada 2016-2017 l’estació del Ripollès compta amb el sistema d’embarcament exprés al Cremallera. Els interessats han d’adquirir el seu bitllet a través de la botiga online de Vall de Núria i, d’aquesta manera, poder accedir directament al tren sense haver de passar per les taquilles.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios