www.elllobregat.com
Bones perspectives per a l’inici de la temporada turística a la comarca
Ampliar

Bones perspectives per a l’inici de la temporada turística a la comarca

Por Francisco J. Rodríguez
viernes 06 de marzo de 2020, 00:15h
Els hostalers pronostiquen ocupacions del 90% a la Setmana Santa en algunes zones. L’objectiu és batre el rècord del 73% de reserves hoteleres assolit l’any passat.

Els hostalers confien a trencar els rècords de la Setmana Santa de l’any passat. Aquesta és la sensació que desprèn un sector que el 2019 va presentar unes xifres d’ocupació hotelera del 73% de mitjana a tot el Baix Llobregat, segons dades de l’Observatori del Consorci de Turisme.

De cara a enguany, quan ja queda molt poc per endinsar-nos en el primer període vacacional important de l’any, les perspectives del sector són bones. Almenys així ho transmet la gerent del Gremi d’Hostaleria i Turisme del Baix Llobregat, Carme Mozo, que afirma a El Llobregat que la previsió és de tenir una “forta” afluència de visitants. De fet, calculen que en algunes zones assoliran ocupacions de fins al 90% durant els dies festius pròpiament dits de la Setmana Santa, és a dir, de Divendres Sant a Dilluns de Pasqua. Pel que fa a la setmana en conjunt, que és vacacional per als escolars però no així per a molts treballadors, la previsió és arribar al 60%.

Pel que fa als hostalers del centre i sud de la comarca, que es van veure afectats per la cancel·lació del Mobile World Congress per la crisi del coronavirus, les perspectives per a la Setmana Santa són també bones a priori, i auguren ocupacions altes malgrat que, a hores d’ara, les reserves no arriben al 50%. Això és degut al fet que les reserves per a zones del litoral sempre solen trigar més a completar-se. De totes maneres, el bon temps que va caracteritzar bona part del mes de febrer ha servit d’esperó per atraure visitants a la comarca.

Turisme de proximitat
La Setmana Santa de l’any passat els turistes van pagar de mitjana 74,20 euros de tarifa hotelera, la més alta registrada en l’última dècada. De fet, és la segona comarca de l’àmbit metropolità en tarifes hoteleres, després del Garraf -on el preu mitjà durant la Setmana Santa de l’any passat va arribar als 86,8 euros-.

La tipologia de turista o visitant al Baix Llobregat és més aviat local, de veïns de la comarca que es mouen per aquesta per visitar punts d’interès o bé persones procedents de Barcelona o altres parts de Catalunya. També destaquen els turistes procedents d’altres parts d’Espanya, que escullen el Baix per allotjar-se durant la seva visita a Barcelona i que solen aprofitar un dels seus dies de l’estada per gaudir d’allò que pot oferir la comarca.
En aquest sentit, de cara a Setmana Santa prenen importància les visites d’un dia sencer per descobrir indrets com Montserrat, museus o zones naturals com el Delta. “L’oferta del Baix és més ampla i aquí entren les escapades d’un dia en família, i això va molt bé també per als restaurants”, explica Mozo, que destaca l’àmplia oferta turística de la comarca. “Tenim platja, muntanya i una oferta cultural molt gran”, valora Mozo.

El Súper Mes i el turisme familiar al Baix
Per altra banda, el Consorci de Turisme del Baix Llobregat aprofita l’abril per posar en marxa una de les seves campanyes més reeixides, ‘El Súper Mes’. Durant tot l’abril, en el qual s’inclou Setmana Santa, oferirà tot un seguit de propostes amb descomptes per conèixer els principals atractius turístics de la comarca, des de Montserrat als Espais Naturals del Delta, passant pel Canal Olímpic, les Mines de Gavà, la Cripta Gaudí o Catalunya en Miniatura.

En el marc del Súper Mes, que enguany arribarà a la seva cinquena edició, s’organitzaran activitats originals amb experiències per gaudir de la natura en família. Tot plegat, una manera de consolidar el Baix Llobregat com una destinació de lleure familiar.

Bones perspectives per a l’inici de la temporada turística a la comarca
Ampliar
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios