www.elllobregat.com
La 3ª Nit Empresarial del Prat: reptes immediats de l’economia al Delta
Ampliar

La 3ª Nit Empresarial del Prat: reptes immediats de l’economia al Delta

domingo 08 de mayo de 2022, 12:30h

El Prat Empresarial organitza el 26 de maig la Nit Empresarial, un esdeveniment que s’ha convertit ja en la referència del sector econòmic i industrial del Baix Llobregat.

Després de dos anys sense poder celebrar-se, El Prat Empresarial ha decidit tornar a organitzar la Nit Empresarial. Es tracta d’un acte que serveix per copsar el pols a l’economia de la ciutat després de superar una pandèmia i amb els palpables efectes que la guerra d’Ucraïna està tenint a tots els efectes. A més la Nit Empresarial també és el context del lliurament dels Premis Vicente Baltasar a la trajectòria empresarial. A la primera edició va assistir el president Carles Puigdemont i el director d’Amazon España, Fred Pattje va explicar les línies d’actuació de la companyia. La segona Nit Empresarial va versar sobre el futur de les dues grans infraestructures del territori: Port i Aeroport, amb la directora i el director d’ambdues, i una ponència amb Emilio Sánchez Vicario.

Els reptes immediats de l’economia a la zona Delta
En aquesta tercera edició de la Nit Empresarial el focus se centra en com l’economia de la zona Delta ha d’afrontar els reptes immediats. Més enllà de les conseqüències de factors com la pandèmia o la guerra d’Ucraïna, reptes com les infraestructures, la mobilitat sostenible, la nova reforma laboral, la digitalització empresarial són ara punts de preocupació per les empreses.
En aquesta Nit Empresarial assistiran el Secretari General d’Indústria i PIME del Ministerio de Industria, Comercio y Turismo, Raul Blanco, i el Secretari d’Empresa i Competitivitat del Govern de la Generalitat, Albert Castellanos. Els dos exposaran quines són les línies d’actuació de l’administració per tal d’afavorir el creixement econòmic en la zona sud de la ciutat de Barcelona.
Per abordar la situació de les infraestructures, el President del Port de Barcelona, Damià Calvet, explicarà quines són les línies mestres d’aquest ens fonamental per l’economia de la zona Delta.

Premis Vicente Baltasar, reconeixement al teixit empresarial
La Nit Empresarial és el millor escenari pel lliurament dels Premis Vicente Baltasar. Aquests guardons duen el nom en homenatge a l’empresari Vicente Baltasar, fundador del Prat Empresarial i home vinculat a la cultura i l’esport del Prat de Llobregat. En aquesta ocasió, per primera vegada, s’estableixen dues categories de premis: el de l’excel·lència empresarial i el de la trajectòria personal.
El Premi Vicente Baltasar a la trajectòria personal recaurà en aquesta edició en Josep Esteve, constructor i promotor immobiliari. Esteve va desenvolupar els sectors de Llevant de la ciutat del Prat i va dotar d’abastament d’aigües bona part del nucli urbà, a més de construir i llegar l’esglèsia de Mare de Déu de la Mercè a la ciutadania.
El Premi Vicente Baltasar a l’excel·lència empresarial serà en aquesta edició per a l’empresa Mecanizados Ruiz Reixach. Fundada l’any 1963 per Antoni Ruiz García, s’ha especialitzat en la fabricació i tornejat de peces d’alta precisió per indústries de tot tipus. Per a la seva feina disposa de maquinaria sofisticada que diferencia l’empresa de la majoria d’altres competidors i que li permet comptar amb grans multinacionals com a clients.
El Prat Empresarial compta amb més de 50 empreses associades de tots els sectors. És una entitat totalment independent que treballa pel benefici de l’economia i la societat del Prat de Llobregat, sent l’interlocutor de referència vers les administracions. Actualment és presidida per Jordi Morera i continua el seu procés d’expansió amb l’entrada de noves empreses associades.
Per assistir al sopar, pots trobar tota la informació a www.elpratempresarial.com.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios