www.elllobregat.com
La plaça Espanyola de L’H es posa maca per millorar els usos ciutadans

La plaça Espanyola de L’H es posa maca per millorar els usos ciutadans

sábado 04 de junio de 2022, 10:34h

La plaça Espanyola, punt neuràlgic del barri de la Torrassa, serà objecte els pròxims mesos d’unes obres de reforma que tenen com a finalitat millorar els usos ciutadans d’aquest espai central de l’activitat social del districte de Collblanc-la Torrassa, en un àmbit d’actuació de 2.200 m²

L’Ajuntament ha adjudicat ja el projecte per un import de 645.673 euros, que ha estat elaborat pels serveis tècnics municipals amb la incorporació de les propostes veïnals i d’entitats recollides en un ampli procés de participació ciutadana. Les obres començaran el dimecres 15 de juny, una vegada finalitzada la Festa Major del barri, i tenen un termini d’execució previst de vuit mesos.
La remodelació inclourà, entre altres treballs, la reordenació dels espais de la plaça, especialment la zona central; l’ampliació i la millora de l’àrea de jocs infantils situada al costat del carrer del Montseny; operacions de sanejament de l’arbrat existent i la plantació de nous exemplars.
El projecte també preveu la renovació de paviments i embornals i l’ampliació de la xarxa de reg; la instal·lació de nou mobiliari urbà (bancs, papereres...); a més de diverses actuacions de desplaçament de mobiliari a altres ubicacions de la plaça per millorar la circulació i la mobilitat dels vianants.

Canvi d’orientació geomètrica
Per ampliar els espais d’estada i de pas, a la zona central de la plaça es retirarà l’actual àrea de jocs infantils i s’hi col·locaran bancs i papereres. La nova pavimentació, en una superfície de 588 m², combinarà peces diferents que crearan un canvi d’ordenació geomètrica de l’espai i permetran la plantació de noves espècies vegetals, a més de la conservació de l’arbrat existent i de nous exemplars a les voreres.
La zona de jocs infantils situada al costat del carrer del Montseny serà ampliada pràcticament el doble, amb una superfície total de 290 m², i millorada amb nous elements d’esbarjo i d’estada. Es renovarà el paviment de cautxú i a les parets mitgeres que envolten l’espai es crearà un mur vegetal, amb jardineres i plantes enfiladisses que conformaran una àrea de jocs més acollidora.
També es preveuen actuacions de millora als trams de prioritat per als vianants del carrer del Progrés i del carrer de Mossèn Jaume Busquet, entre la plaça Espanyola i la rambla Catalana, amb la renovació del paviment i el mobiliari urbà.
La plaça Espanyola, inclosa a l’Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya, va ser urbanitzada a principis del segle xx i té com a element característic la font, element protegit que data de 1905. Altres elements arquitectònics destacats són la Casa Baiges, edificació d’estil racionalista projectada per Ramon Puig i Gairalt el 1932, i l’església de la Mare de Déu dels Desemparats, edificada entre 1942 i 1949.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios