www.elllobregat.com
Per un 2023 sostenible i al servei de la gent

Per un 2023 sostenible i al servei de la gent

Por Anna Martín Cuello
domingo 15 de enero de 2023, 18:45h

Cada inici d’any, moltes de nosaltres, ens agrada mirar enrere i adonar-nos de tot allò que ha passat al nostre voltant. M’atreveixo a dir que l’any 2022 ha estat l’any on per fi, les nostres ciutats i pobles hem recuperat aquella vida social i comunitària que tant hem trobat a faltar

Després de dos anys molt durs i complicats, a poc a poc els carrers, les places, les escoles i els equipaments culturals i esportius s’han omplert d’activitats, actes i festes sense restriccions ni mascaretes.
Ha estat l’any dels retrobaments i les abraçades, però també de les incerteses provocades per una Guerra d’Ucraïna que ha remogut tot el context social i econòmic internacional. S’han encarit els preus dels productes bàsics i també les factures de la llum i el gas, provocant que moltes famílies i comerços tinguin greus problemes per fer front aquesta inflació de preus.

Per això, a aquest 2023 jo li demano que El Prat continuï sent l’escut social per a moltes persones, a través d’unes polítiques socials valentes i transformades que s’han anat aplicant des de fa dècades i que representen un model de ciutat cohesionador.
Volem continuar sent una de les grans ciutats d’Espanya que més inverteix en polítiques socials per habitant, i per això construirem una nova Residència Municipal per a la Gent Gran amb recursos propis.
Perquè l’immobilisme de les administracions competents ens ha portat a haver d’actuar nosaltres, donant resposta a un dels majors reptes que tenim com a societat: l’envelliment, el benestar i la qualitat de vida de les persones grans.
I si parlem de benestar i qualitat de vida, aquest 2023 també li demano continuar responent amb el clam unànime i contundent #NiUnPamMés quan les elits econòmiques, i alguns partits polítics, pretenen destruir els Espais Naturals del Delta de Llobregat amb l’ampliació de l’aeroport del Prat.

Un projecte sense sentit, que trenca el fràgil equilibri territorial on vivim i que també és negacionisme de l’emergència climàtica que ja tenim aquí i amb greus conseqüències per al nostre planeta.
Aquest 2023 volem un Prat valent, que continuï sent un referent en sostenibilitat, innovador, pròsper i cada cop més cohesionat. Una ciutat que mira al futur des d’un present viu, al servei de la gent i del bé comú. Això li demano el 2023.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios