www.elllobregat.com
Juga Verd Play, el bon comportament guanya

Juga Verd Play, el bon comportament guanya

domingo 05 de noviembre de 2023, 20:00h
Al ‘marcador’ del Consell Esportiu del Baix no només puntuen els gols. Així es promouen els valors ètics i el potencial sanador d’un esport noble.

El sistema de competició vigent a la novíssima Lliga de Futbol 7 de Veteranes ja fa 10 anys que s’aplica a les escoles i a altres partits amateurs. És inèdit i diferent. És la idea i marca de la casa del Consell Esportiu del Baix Llobregat, que el va posar en marxa el 2013. És el format que puntua, a part dels gols, el comportament i conducta de jugadores i públic. Es vota i vehicula a través d’una aplicació, on tant àrbitres, com tècnics com també els aficionats posen la nota als dos conjunts. Hi ha un tutor de grada, que avalua als propis pares; i jutges al camp i a fora, a les banquetes i als seients. Els equips, potencialment, reben un màxim de 10 punts.

El resultat esportiu que reflexa el marcador ‘oficial’ de cada partit (on apareixen els gols marcats per un i altre equip) n’és una part minoritària. La victòria a la gespa en suma tres punts, la derrota un punt i l’empat dos punts per a cadascú. Aquest fet fa que es pugui vèncer amb la pilota 5-0 i acabar perdent, un cop sumat tot el global, per 3-8. S’amplifiquen actituds com respectar al rival, animar l’altre, saludar-se i acatar les decisions. I es castiguen les protestes, les conductes violentes i les formes ofensives. El Verd Play ja fa deu anys que s’oposa a la mera competència. La Lliga de veteranes femenina, que ha nascut per continuar i consolidar-se, l’incorpora per promoure els valors ètics i el potencial sanador d’un esport noble. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios