www.elllobregat.com
24 joves catalans s’inicien en la recerca arqueològica al primer camp de treball al Castell d’Eramprunyà

24 joves catalans s’inicien en la recerca arqueològica al primer camp de treball al Castell d’Eramprunyà

miércoles 23 de julio de 2014, 13:48h
Els i les participants, que tenen entre 15 i 17 anys, gaudeixen d’un entorn de lleure i convivència mentre participen en tasques de recerca d’un Bé Cultural d’Interès Nacional ubicat en el Parc natural del Garraf.
El Castell d’Eramprunyà acull aquesta primera quinzena de juliol un camp de treball d’arqueologia, una iniciativa emmarcada en la campanya que promou anualment la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya. El camp de treball està dirigit per l’equip de monitors de la Fundació Pere Tarrés, entitat que organitza el projecte juntament amb la Generalitat, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Gavà.

L’objectiu del camp de treball, en què participen 5 nois i 19 noies d’edats compreses entre els 15 i els 17 anys, es proporcionar un entorn de lleure i convivència als joves mentre participen en les tasques de recerca arqueològica del castell, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional. Un element patrimonial ubicat en un entorn d’alt valor natural, el Parc del Garraf.

L’alcalde, Joaquim Balsera, ha encapçalat aquest matí una visita al camp de treball d’arqueologia que ha comptat amb l’assistència de representants de les institucions organitzadores. L’alcalde ha valorat molt positivament una experiència “on nois i noies de tot Catalunya fan una tasca magnífica: recuperar el Castell d’Eramprunyà”.

Balsera ha agraït la implicació de totes les administracions i institucions que participen en el projecte “un camp d’arqueologia que ens permet avançar en fer d’aquest monument allò que volem que sigui, un símbol de la nostra història que recupera la seva fesomia original i contribueix a conèixer i divulgar el nostre passat”.

Els objectius
El camp de treball, que s’allargarà fins al diumenge 14 de juliol, neix de la voluntat de l’Ajuntament d’implicar la ciutadania, concretament els i les joves, en el coneixement i la recuperació del Castell de l’Eramprunyà. Alhora els facilita un entorn adient perquè s’impliquin en les tasques de revalorització i de difusió d’un element patrimonial comú.El camp de treball també els permet aprofundir en el coneixement històric del Castell d’Eramprunyà, cosa que contribueix a la seva formació i educació en valors de respecte i defensa del patrimoni comú.

A banda d’iniciar-se en la recerca arqueològica, els i les joves participants s’impliquen en les activitats de lleure i culturals que es desenvolupen durant aquests dies a la ciutat i alhora tenen l’ocasió de conèixer Gavà i la seva història. Segons Balsera, “han conegut el Parc Arqueològic Mines de Gavà, el Refugi antiaeri de la Rambla, el Museu i també el nostre entorn, cosa que els permet aprofundir en la seva possible vocació per estudiar història o arqueologia. Crec que és una magnífica manera de passar quinze dies de vacances, treballant, implicats en un aspecte capdal per a nosaltres com és la recuperació del Castell”.

El campus de treball també significa fer un pas més en les tasques de divulgació, recuperació i revalorització del Castell d’Eramprunyà, encetades per l’Ajuntament l’any 2007 amb la seva adquisició. Els i les joves d’impliquen en les tasques diàries de la recuperació d’aquest bé patrimonial. Així, sota la supervisió de l’equip tècnic del Servei de Patrimoni Arquitectònic Local (SPAL) de la Diputació de Barcelona, col·laboren en el rebaix del sector de la sala sud del recinte sobirà i intervenen també al sector nordest del mateix recinte i a la torre adossada al mur de tancament perimetral del castell.

A més, atès el valor que simbòlic que té el Castell d’Eramprunyà per a Gavà i els municipis propers, el camp de treball significa obrir les seves portes, permetre la implicació de la ciutadania en els treballs de recerca i recuperació i aprofundir en la divulgació dels seus valors.

J.C.Chueca||
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (1)    No(0)

+
0 comentarios