www.elllobregat.com

L’Hospitalet, Cornellà, El Prat, Esplugues, Gavà, Sant Feliu i Sant Just Desvern posen en marxa la primera aplicació als telèfons mòbils de seguretat ciutadana

Una comissaria a la butxaca: Les alertes policials arriben al mòbil
Ampliar

Una comissaria a la butxaca: Les alertes policials arriben al mòbil

miércoles 19 de noviembre de 2014, 18:12h
L’app donarà servei a la ciutadania de L’Hospitalet, Cornellà, el Prat, Esplugues, Sant Feliu, Gavà i Sant Just Desvern. S’ha presentat avui a l’Smart City Expo que es fa al recinte firal Granvia L’Hospitalet.
Els ajuntaments de L’Hospitalet, Cornellà, el Prat, Esplugues, Sant Feliu, Gavà i Sant Just Desvern posen en marxa la primera aplicació mòbil de seguretat interterritorial a Europa, per a diferents municipis d’un mateix entorn urbà. En total, aquesta aplicació arribarà a una població potencial d’uns 560.000 ciutadans. La iniciativa s’inscriu en el programa europeu de cooperació interterritorial de policies locals.

L’objectiu és que l’aplicació sigui una eina de protecció a partir d’interrelació i comunicació de caràcter immediat entre la persona usuària i la policia local de cadascun dels municipis. La formació d’aquesta plataforma de set municipis metropolitans, que podria ampliar-se en el futur a altres poblacions, permetrà millorar la cooperació interterritorial, alhora que s’adapta a la mobilitat de la ciutadania entre els municipis metropolitans.

La nova aplicació ha estat presentada avui pels alcaldes i per les alcaldesses de L’Hospitalet, Núria Marín; Cornellà, Antoni Balmón; el Prat, Lluís Tejedor; Gavà, Raquel Sánchez; Esplugues, Pilar Díaz; Sant Feliu de Llobregat, Jordi San José, i Sant Just Desvern, Josep Perpinyà.

L’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín, ha destacat que “aquesta aplicació posa la tecnologia al servei de la ciutadania”. Marín ha dit també que la iniciativa demostra “que els ajuntaments no competim entre nosaltres, treballem plegats —tot i que no sempre és visible— per millorar la qualitat de vida als nostres municipis”. L’alcaldessa ha dit també que confia que altres ajuntaments metropolitans s’afegiran a aquesta iniciativa.

Cornellà ha estat el primer municipi en activar l’aplicació, fa aproximadament un any, i ha registrat 5.000 descàrregues amb un balanç molt positiu del seu funcionament. La resta de versions estaran totalment operatives properament, ja que en alguns casos es fa per fases de manera gradual.

L’aplicació està disponible a les plataformes que operen en la telefonia mòbil depenent del sistema que utilitzin (Android o IOS) o a través d’un codi QR.

Es pot utilitzar en quatre idiomes (català, castellà, francès i anglès). La persona usuària s’haurà de registrar amb unes dades bàsiques (com ara el DNI) que es validaran mitjançant un correu electrònic i amb la garantia del tractament confidencial de les dades. A l’aplicació de L’Hospitalet, es diferencia entre dos perfils: ciutadania i comerciants. En aquest últim cas s’ofereix la possibilitat d’enviar immediatament mitjançant botons d’enllaç directes missatges d’emergència (incendi, atracament, amenaces...).
Una comissaria a la butxaca: Les alertes policials arriben al mòbil
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios