www.elllobregat.com

24-m: especial eleccions

Bloc 4: Exposició lliure de candidatures

ICV

viernes 15 de mayo de 2015, 06:13h
Estem en una proposta on ha d’haver justícia social, sostenibilitat i democràcia.Volem recuperar la dignitat política i aquí tots hem de fer un esforç.
Aquestes municipals no van de indepència sí o no, si ets color lila o color taronja, immigració sí o no, no van d’això, van d’intentar veure de quina manera podem fer polítiques locals que s’ajustin a les necessitats dels nostres veïns i veïnes. Sinó estarem enganyant a la gent. És important que la gent que es presenti tingui propostes, tinguin idees, tinguin ganes de treballar pel municipi, que conegui el seu municipi... És imprescindible. I, en aquest sentit, hi ha un compromís ètic i polític de sempre, de la gent d’ICV, del PSUC, de la gent d’EUiA, dels Verds que aposten per una política feta a peu de carrer, de proximitat.

I ho hem fet en el dia a dia: som els primers que hem fet pressupostos participatius; plens oberts a la gent, fins i tot el company de Ciutadans pot parlar a Sant Feliu tot i no tenir representació; a l’any 1999, el senyor Tejedor a El Prat va fer el pla de mandat participat amb la gent i amb comissions de participació. Per tant, invents els justos perquè nosaltres hem tingut moltes experiències. És clau que els ajuntaments deixin de tenir la seva maquinària pivotant al voltant de l’alcalde perquè passin a pensar que el centre de l’ajuntament són els veïns i les veïnes. És important que les polítiques municipals donin un gir en les maneres de fer, en com fem les coses i quina justificació tècnica o política hi ha darrera de cada acció municipal. Això ens permetrà recuperar la confiança. Tenim una ciutadania molt informada, però ens falta construir capital social.

És exigible a tot candidat que faci un esforç per parlar del seu municipi. És evident que hi ha coses que superen l’esfera municipals, i aquí hem tingut una prova, però hem de tenir el rigor per aplicar-les amb seriositat. És un problema que pot tenir aquesta comarca, que anem a parlar d’altres coses i després tenim els plens municipals com el de Esparreguera, ingovernable, perquè hi ha una dispersió de grups que dificulta el poder treballar conjuntament. A mí em sembla molt bé que hi hagi gent que s’incorpori a fer política, sigui d’esquerres o de dretes. En definitiva, és gent que s’incorpora a la política. I està molt bé exigir-se ser persones honestes, però creiem que és molt millor portar 36 anys sent honestos i defensant a les persones a peu de carrer.
Els nostres candidats, tots, són així. I ho hem de reivindicar. Acabo amb les tres idees: justícia, democràcia i sostenibilitat ha de ser el pal de pagès sobre el que la gent pugui votar. Ja és suficientment important; no cal buscar altres banderes. III
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios