www.elllobregat.com

No pagament del deute il•legítim

Por Mari Carmen López - Cornellà en Comú

jueves 15 de octubre de 2015, 03:06h
Arribada la tardor, estem en època de pressupostos. Durant aquestes setmanes veurem com els governs municipals presenten les seves propostes i, davant d’això, ens veiem obligades a fer quatre consideracions:

La participació. No ens podem conformar amb una proposta elaborada des del govern municipal, d’esquenes a la població i amb un procés d’aprovació que, en el cas de Cornellà, amb un govern acostumat a la majoria absoluta i amb múltiples possibilitats d’acord amb els grups que es denominen “d’oposició”, molt probablement ja estigui pactat. Han de ser els veïns de cada barri els qui decideixin les actuacions a fer i en determinin la prioritat perquè la despesa pública respongui a les necessitats de la població en lloc de decidir-se des d’un despatx.

La solidaritat. Ho diu l’anticapitalisme des de fa dècades i ho vam dir nosaltres durant la campanya: de cadascú, segons la seva capacitat, a cadascú segons les seves necessitats. La fiscalitat ha de ser justa i tenir un caràcter veritablement progressiu per poder donar resposta a les necessitats de la classe treballadora.

La vida. Entre pagar un deute multimilionari del qual no som responsables i pagar l’educació, la salut o les pensions, ho tenim molt clar. Prioritzem el desenvolupament de la vida i per això cal auditar el deute, determinar què es paga i exigir totes les responsabilitats als causants.

Els serveis públics. Poden estar en mans d’empreses privades, que ens surten més cares en pagar l’IVA i el marge de benefici de l’empresa, a més de rebaixar la qualitat i les condicions laborals de les treballadores en tenir com a única finalitat el benefici econòmic; o poden estar en mans públiques, amb una vocació d’acomplir una finalitat social, amb l’estalvi de l’IVA i el benefici privat i amb la participació activa de treballadors i usuaris en la gestió.

Ara que vénen els pressupostos, ho tenim molt clar: no pagament del deute il·legítim, que pagui més qui més té, retallar sí, però no en serveis públics sinó en concessions privades i, sobretot, tot el poder per al poble!III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios