www.elllobregat.com
L’art de grafit de Lucas Milà i la seva protagonista, la Mercedes, donen color al mur del metro de la Torrassa
Ampliar

L’art de grafit de Lucas Milà i la seva protagonista, la Mercedes, donen color al mur del metro de la Torrassa

jueves 04 de febrero de 2016, 17:08h

L’associació Contorno Urbano converteix aquest espai de la ciutat en un museu a l’aire lliure

L’estimada Mercedes, la venedora de cupons del quiosq de l’ONCE, és la principal protagonista de la nova proposta de l’artista de grafit Lucas Milà, l’encarregat de pintar el mur de sortida del metre de la Torrassa en el marc del projecte 12+1. Milà ha pintat la cara de l’hospitalenca en una nova iniciativa per part de l’Ajuntament de treure la cultura al carrer de la ciutat.

En aquests termes es manifestava l’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín: “aquesta paret és ja una part important del museu a l’aire lliure que tenim a la ciutat [...] Amb iniciatives com aquesta millorem l’espai urbà. Ara hem de donar un pas més i hem d’implicar l’art urbà en la planificació urbanística”. Per finalitzar, ha destacat que “el punt on ens trobem és especialment simbòlic, ja que representa una de les portes d’entrada al nou Districte Cultural de L’Hospitalet, una aposta estratègica de desenvolupament econòmic i social de la ciutat”.

El projecte 12+1 d’art mural és una iniciativa de l’associació Contorno Urbano, que té com a objectiu donar a conèixer el treball dels artistes que treballen el grafit i acostar-lo a la ciutadania. Durant 12 mesos, 12 artistes —un per mes— elaboren un grafit en aquest mateix espai de la ciutat. Des d’octubre de 2015, 5 artistes han estat protagonistes en aquest espai: Spogo, a l’octubre; Ceerre, al novembre; Rasmus Nialusen, al desembre, i Emak, al gener. Passats els 12 mesos, els artistes exposaran la seva obra d’estudi al Centre d’Art Tecla Sala.

D’aquesta manera, els autors participants en el projecte, que tenen també producció d’estudi, surten al carrer per fer un museu a l’aire lliure i interactuar amb els vianants, que poden assistir a tot el procés creatiu, i demostrar que l’art urbà és una forma d’art.

Pel que fa l’autor, Lucas Milà, artista català nascut el 1981, va estudiar dibuix i teoria del color a la escola de disseny Eina de Barcelona. Ha treballat com ajudant de forja de l’escultor Lluis Costa i ha realitzat diversos murals en ciutats com Barcelona o Sao Paulo (Brasil). A més dels murals de gran format, també treballa sobre llenç en formats petits i ha exposat en diverses galeries de Barcelona.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios