www.elllobregat.com
Canal Empresa: tot el que l’empresa necessita a només un clic
Ampliar

Canal Empresa: tot el que l’empresa necessita a només un clic

jueves 18 de febrero de 2016, 03:56h
Canal Empresa —canalempresa.gencat.cat— és el portal impulsat per la Generalitat des d’on es poden fer totes les gestions necessàries per desenvolupar una activitat empresarial. És un portal virtual amb informació pràctica sobre la planificació, posada en marxa, creixement i consolidació dels projectes empresarials. També permet fer tràmits administratius de forma telemàtica.

Els emprenedors tenen al seu abast una eina virtual que facilita, simplifica i agilita els tràmits administratius que han dur a terme en la seva activitat empresarial: el Canal Empresa. És una iniciativa impulsada per la Generalitat, pensada per a empreses, professionals i intermediaris, que aglutina tots les gestions i serveis que afecten als emprenedors en la seva relació amb les diferents administracions, ja sigui Ajuntament, Generalitat o Estat, en un únic espai. Actualment, tots els tràmits que afecten l’activitat econòmica estan disponibles al portal Canal Empresa, i un de cada tres, ja es poden gestionar íntegrament de manera telemàtica.

El portal també ofereix tota la informació relacionada amb el món de l’empresa ordenada per temes, per sectors d’activitat, i per cicle de vida.

Canal Empresa dóna resposta als dubtes relacionats amb tots els estadis de vida de l’empresa: des dels primers passos que cal fer per planificar una idea de negoci, fins a la posada en marxa, passant per informacions sobre el seu creixement i consolidació. Entre d’altres, el web explica com fer un pla d’empresa, com cercar finançament per posar en marxa una idea de negoci, o quines obligacions legals s’han de complir. Així mateix, s’informa dels requisits per contractar treballadors, dels tràmits per constituir una empresa o dels criteris per escollir una ubicació o un local. Respecte als negocis ja en funcionament, Canal Empesa els ofereix assessorament sobre com créixer, internacionalitzar-se o captar finançament.

El portal compta amb una àrea pública, i una àrea privada. A l’àrea pública de Canal Empresa hi ha els continguts i serveis als que les empreses i emprenedors poden accedir sense necessitat d’identificar-se. En obert, el canal ofereix accés a servei de consultes, queixes i suggeriments i sol·licitud de tràmits que no requereixen identificació. A l’àrea privada, amb identificació per part de l’usuari, s’ofereixen continguts i serveis personalitzats segons les característiques, preferències i necessitats de cada empresa, a més de fer seguiment de les gestiones realitzades. Així mateix, a banda de donar resposta per via telemàtica, permet demanar cita prèvia per ser atès presencialment en la xarxa d’Oficines de Gestió Empresarial (OGE).

El web també incorpora una eina de “Cerca Guiada de Tràmits”, que permet conèixer, —a partir de l’activitat de l’empresa i una sèrie preguntes i respostes—, tots els tràmits que ha de fer, en l’odre que s’han de fer, el lloc, els requisits, documents, taxes que haurà de pagar i els formularis necessaris.

L’Oficina de Gestió Empresarial (OGE)
El portal Canal Empresa pretén traslladar a l’àmbit virtual, la tasca que des de fa més de vint anys du a terme l’Oficina de Gestió Empresarial (OGE). L’OGE és l’oficina de la Generalitat que s’encarrega d’informar i assessorar i de rebre, gestionar i resoldre aquells tràmits administratius per obrir, ampliar, modificar dades o traslladar activitats empresarials. En col·laboració amb les Cambres de Comerç catalanes, l’OGE s’acosta als empresaris a través de la xarxa de 22 oficines ubicades arreu del territori.

Simplificació administrativa: un nou model de relació
La finalitat de Canal Empresa és alleugerir les càrregues burocràtiques a les empreses. En general, els empresaris han de complir molts requeriments per iniciar i mantenir la seva activitat econòmica. Davant d’aquesta situació, que afecta especialment els comerciants i els petits empresaris, la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb els ajuntaments, impulsa un canvi de model de relació entre les empreses i l’Administració, que faciliti l’activitat econòmica, basat en la confiança en la responsabilitat de l’empresari i que, alhora, contribueixi a reduir l’excés de tràmits burocràtics.

Amb aquest objectiu, s’ha aprovat una nova normativa —la llei de simplificació de l’activitat administrativa— que redueix els tràmits a realitzar, incrementa la transparència i la simplicitat dels procediments, i elimina el temps d’espera per poder iniciar l’activitat empresarial, mesura que pot beneficiar a unes 53.700 noves empreses a l’any.

Es calcula que el nou marc legal podria suposar un estalvi de 68 milions d’euros per a les empreses. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios